Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 964 tys. ocen
8,8 10 1 963515
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

Przed obejrzeniem tego filmu oczekiwałem arcydzieła. Jednak przeliczyłem się. Film zasługuje może na 50 ale nie na 1 miejsce. Jest tyle lepszych filmów, które bardziej zaslugują na te 1 miejsce, jak na przykład Ojciec Chrzestny i Pulp Fiction, oba te filmy są o wiele lepsze od Skazani na Shawshank.

money4100

Najnowsza informacja, chyba przed tobą nikt na to nie wpadł.

ocenił(a) film na 7
PININININI

Tylko, że ja nie porównałem do tego filmu "Prison Break" który powinien się zakończyć po pierwszej serii. Ten film nie przypomina mi niczego z prison breaka lub na odwrót, oprócz że jest rozgrywany w więzieniu.

money4100

oprócz że jest rozgrywany w więzieniu.

Do szkoły, chamie.

ocenił(a) film na 7
PININININI

Miejsce akcji nie jest najważniejsze. W filmach są o wiele ważniejsze rzeczy. Po pierwsze Prison break opowiada tylko o ucieczce, każdy odcinek mówi o przygotowaniach albo juz ucieczce, a w Skazani na Shawshank o ucieczce i o planie dowiadujemy się juz prawie na samym końcu. Po drugie bohaterowie strasznie się róznią od tego z Prison Breaka i tu się z tobą zgodzę, że bliżej prawdy jest chyba serial, bo w Skazani tam kilku gości jest złych, a reszta czasami coś tam pożartują z kogoś, ale są tacy nienaturalnie jak na więzienie spokojni.

Ps. To jest moje zdanie, można mieć oczywiście inne, ale zapraszam do dyskusji.