Skazani na Shawshank

The Shawshank Redemption
1994
8,8 964 tys. ocen
8,8 10 1 963515
8,2 76 krytyków
Skazani na Shawshank
powrót do forum filmu Skazani na Shawshank

walka pomiędzy fanami Shawshank i ojca chrzestnego sprawia, że zaraz Forrest Gump zepchnie Shawshank na trzecie miejsce.
a wszystko przez to, że przez kilka tyg. on zajmował pierwsze miejsce...

taki mały apel do tych co czytają mój post:
oceniajcie filmy według własnego uznania, nie sugerujcie się ocenami na FW, opinią innych. nie dawajcie jedynek tym filmom, które wskakują przed wasz ulubiony film. takie zachowanie jest dziecinne i nie ma sensu.

ja osobiście uważam Shawshank, za lepszy film od Ojca Ch. ale to jest moje zdanie, ktoś może się z nim nie zgodzić i to szanuję.
ale nie znoszę jeśli wystawia się 1 takim filmom, tzw. "klasykom", bo nie ma to żadnego logicznego uzasadnienia. i pisanie, że ten film to dno, badziew, jest nudny i głupi, źle świadczy tylko o autorze takiego posta.
pzdr.

ocenił(a) film na 10
Purplecuckoo

Zgadzam sie. Tak fenomalnego filmu po prostu nie da rady tak nisko ocenic bez wytlumaczenia. Beznadzieja, dno. Wy chyba nie wiecie, co te wyrazy znacza... ;/

ocenił(a) film na 10
Purplecuckoo

A ja proponuję przestać się przejmować rankingami. Ten film jest genialny i nie zmieni się to ani o jotę, choćby i miał na Filmwebie średnią 1.0

użytkownik usunięty
Purplecuckoo

Łatwy w odbiorze lekki,przyjemny,nie wymagający myślenia,dobrze zagrany,z banalnym morałem góra 8/10.Ale i tak was nie przekonam.

Ale czy o to aby nie chodziło? Ten film z założenia został stworzony tak aby przeciętny widz mógł go zrozumieć. Dlatego w pewnym sensie jest banalny, co nie zmienia faktu, że jest kawałkiem dobrego kina.

użytkownik usunięty
gracjan90

Nie zaprzecze ale na miejsce w TOP 10 IMO nie zasługuje.

ocenił(a) film na 9

no nie zasługuje na top 10 ale cóż ta cała batalia o 1 miejsce jest żałosna, największa średnia filmu w top to 8.8 żal!!!

ocenił(a) film na 10

Czyli recepta na dobry film to skomplikować fabułę tak, żeby nikt nie wiedział o co chodzi? ;)

Trias

...co ma "piernik do wiatraka"...są to dwa różne filmy,o różnej tematyce...tyle co ich łączy to kryminaliści ;-)

ocenił(a) film na 10
Tamilina

'Ojciec chrzestny' również jest uznawany za klasyka i ludzie wybijają się wzajemnie, walcząc o to, który film jest bardziej zaje*isty. :) Wg mnie, choć 'Ojciec...' jest naprawdę niezły, to jednak i tak 'Skazani...' wygrywają. ;)