PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=87973}

Sky Blue

Wonderful Days
2003
7,1 2,5 tys. ocen
7,1 10 1 2451
Sky Blue
powrót do forum filmu Sky Blue

Jak za cenę 4.99 dostajemy anime s-f na niezłym poziomie.
Animacja na świetnym poziomi. Jak zwykle wyobraźnia twórców co do tworzenia animowanej scenografii nie ma granic i robi wrażenie. Scenariusz bez psychologicznego bełkotu dobrze zamyka wszystkie wątki na końcu.
Mam takie dziwne wrażenie.
Wszyscy chcemy obejrzeć film o powstaniu warszawskim lub prawie wszyscy który rozmachem przypominałby Szeregowca Ryana. niestety nas nie stać. Wiec może stworzyć znakomitą animację na ten temat. Ale to przecież też kosztuje........ Szkoda.

ocenił(a) film na 8
rony123

Tyle, że to stworzyli Koreańczycy.

ocenił(a) film na 4
mardok_3

Dokładnie. To nie Japonia. Do tego budżet 9.700.000 dolarów - oczekiwałbym zdecydowanie więcej.

użytkownik usunięty
mardok_3

Tak jest. :)
A co do budżetu - innowacją tej animacji są niezwykłe jak na rok produkcji ujęcia 3D.

I ta muzyka.... za tę muzykę mogłabym obejrzeć najmierniejszy obraz, nawet bez krztyny fabuły - powiedzmy w formie videoclipu. :p
Przyzwyczaiłam się już że anime zwykły krzywdzić moje uszy tzw. J-rockiem czy inną chałą (zresztą wielce wychwalaną przez małoletnich filmwebowiczów). Na szczęście czasem można spotkać niezwykłe perełki.
Po raz drugi spotykam się z koreańskim "anime" i po raz drugi jestem urzeczona.

Połączenie animacji 3D i 2D. Statyczne tła i trójwymiarowe. Muzyka i klimatyczne ujęcia - ten film jest świetny. Biedna jest tylko fabuła. Oskar należy się za ujęcia i przedstawienie historii. Opowieść nie jest płytka ale nie jest oryginalna. Opłaca się obejrzeć w samotności na słuchawkach (jak uda wam się dorwać wersję DVD). Stanowczo polecam