PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=451244}
7,4 293 tys. ocen
7,4 10 1 293125
7,5 66 krytyków
Skyfall
powrót do forum filmu Skyfall

Zastanawia mnie to od dłuższego czasu. Skoro kiedyś pisano aby pobił rekord Moore'a, czyli
wystąpił łącznie w 8 filmach, to wydaje mi się,że nie mają na razie kogo obsadzić w roli
Bonda, albo po prostu chcą zamknąć serię i już nie szukać nikogo nowego.
Obstawiam, że Craig w 8 łącznie nie zagra, bo będzie za stary, zwłaszcza gdy przerwy
pomiędzy filmami będą trwać więcej niz 2 lata, albo sam będzie miał dość.
Udział w dwóch kolejnych jest niemal pewny, więc jeżeli nie będzie ostatnim odtwórcą, to
prawdopodobnie przedostatnim.
Zalezy to też od głownych producentów B. Broccoli i M.G. Wilsona jak długo będą chcieli
kontynuować przygodę z 007.............

PanFerdek

Chciałabym, by na tych dwóch następnych Bondach zakończono współpracę z Craigiem - i obsadzono kogoś nowego. Kogo? Nie wiem.
Ale Craiga już dłużej nie zniosę. Z całym szacunkiem dla jego gry aktorskiej i w ogóle... Ale to nie jest Bond.

użytkownik usunięty
cwaj

Na nowego bonda nadaje sie Bale .
Co o tym sądzisz ?

Wolałabym go, niż Craiga..... :(

ocenił(a) film na 8
cwaj

Woleć, to sobie możesz, na szczęście jest Craig i nic nie masz do gadania. A Bale jako nowy Bond z tą wadą wymowy i NIE BĘDĄC ANGLIKIEM - litości! Zawsze Bondem był aktor z wysp i tak będzie dalej. A Craig jest najlepszym Bondem w historii, zaraz za nim Connery. Period.

ural

Jesteś bardzo niemiły/niemiła, pisząc że nie mam nic do gadania.
Mam do gadania. Mogę pisać co tylko uważam o grze Pana Craiga i nic Ci do tego.
Ty wolisz tego, ja tamtego.
Proste.

ural

Dla twojej wiadomości, Bale pochodzi z Walii, czyli jest Brytyjczykiem z krwi i kości.

Maniek2008

chyba Walijczykiem :D

ocenił(a) film na 8
loozack

...czyli Brytyjczykiem.
Najlepsi Bondowie NIE byli Anglikami, tylko Szkotami lub Irlandczykami :)

utak3r

No tak brytyjczykiem...ale z Walii więc Walijczykiem ;D

loozack

Mnie to Walii :P

ocenił(a) film na 9
utak3r

Moore i Craig są Anglikami i obaj wygrywają wszystkie fanowskie rankingi.

ocenił(a) film na 9
Maniek2008

Walijczyk o nazwisku Bale... Mam nadzieję, że macie na myśli Christiana Bale'a, a nie Garetha Bale'a z Tottenhamu.

5ynchronicity

Zarówno jeden jak i drugi pochodzą z Walii :P

ocenił(a) film na 9
Maniek2008

No przecież mówię ;D

5ynchronicity

Kiedyś nawet myślałem, że są spokrewnieni. Gareth z profilu wygląda czasem bardzo przypomina wkurzonego Christiana :P

Ale to tylko zbieżnosc nazwisk...

użytkownik usunięty
Maniek2008

Bale musi kiedyś być .

ocenił(a) film na 9
Maniek2008

Z Walii to jest inny Bale, Gareth Bale:)

lukempire

Christian Bale także pochodzi z Walii. Wejdz sobie na jego profil na filmwebie, zobacz na wikipedii, cokolwiek.

ocenił(a) film na 10
ural

NIe powiedzialbym ze jest jest najlepszy. Bond oprocz tego wszystkiego co ma Craig jest dzentelmenem, a tego niestety Craigowi brakuje. Taka jest prawda. Chociaz nadal sie to fajnie oglada

eZio89

+1

ocenił(a) film na 9

Nowy Bond? Jason Statham :D Nie wiem, dlaczego tak pomyślałem. Jednak bardzo lubię Craiga i oczywiście chciałbym dalej widzieć Go w roli 007.

ocenił(a) film na 7
signature

Stataham ma łysinę i zakola, nie pasował by do Bonda

ocenił(a) film na 9
ApolloCreed_

Connery grał w peruce i nikomu to nie przeszkadzało. ;)

signature

Nie!

użytkownik usunięty

a moze Tom Hardy?

użytkownik usunięty

nieeeee .

użytkownik usunięty

dlaaaaaczego?

użytkownik usunięty

Nie pasuje mi narazie .
Moze za kilka lat /

użytkownik usunięty

Rowan Atkinson ;)

użytkownik usunięty

Nie, cenię Hardy'ego jako aktora ale nie wyobrażam go sobie w tej roli. Jeżeli już to Bale albo Owen.

użytkownik usunięty

Za Owenem nie przepadam. Bale nie pasuje mi do Bonda :/
Jak dla mnie najbardziej pasuja Tom Hardy :) Luke Evans :) moja kolezanka krzyczy Jonathan Rhys‑Meyers!

użytkownik usunięty

Jak na razie Bondem jest Craig i z tego się cieszę ;)

użytkownik usunięty

a ja nie za bardzo! tyle tych bondow sie naogladalam a jeszcze nie znalazlam 'swego' :(

Paweł Małaszyński ;)

ocenił(a) film na 7

to drewno w każdym filmie mina ta sama i ten zrypany głos nie thx

użytkownik usunięty
maciej2801

Ja Bale lubię

ocenił(a) film na 9
cwaj

Craig jest najlepszy!!!

martaj_920

Moim zdaniem naj... ale gorszy.
Nie ma uroku, błysku w oku. Jest rozdygotanym brutalem. I to niskim brutalem. :(

cwaj

Współczuję nowym dziewczynom Bonda xD
Kiedyś taka rola dla aktorki była zaszczytem, teraz jest hańbą xD

napruto

Haha, nie dałabym się przekupić.
Chyba, że jazdą autem Bonda. Aston martin always spoko. :)

cwaj

Przejechałabyś się z żulem mordercą dla Martini? XD Z Seanem czy innymi to rozumiem, ale tu właśnie, na Twoim przykładzie widać, że Craig Bond nie spełnia jednej z podst. Bonda funkcji- podobania się dziewczynom

napruto

A kto powiedział, że miałabym jechać RAZEM z Bondem? ;)

ocenił(a) film na 8
cwaj

Absolutnie się nie zgadzam. Timothy Dalton był najgorszy. Próbowałem sobie dobrać do następcy Bale'a, Oliphanta, Houlta... Naah, bardziej mi pasuje Craig.

cwaj

Byłem pewien, że po 3. części producenci Craigowi podziękują, a teraz nawet nie wiadomo, czy na 5 poprzestaną... Szkoda, że nowych fanów 007 bardziej pociągają rozwiązania siłowe niż spryt i inteligencja. Gdzie się podziała elegancja i dystyngowanie poprzednich agentów Jej królewskiej Mości?
W roli Bonda widziałbym Hugh Jackmana (Australia uznaje zwierzchność Elżbiety II, więc tradycja byłaby zachowana..), ale zanim Craig wygrzmoci wszystkich wrogów, Jackman zdąży się postarzeć...

tudoro

A może Hugh Laurie ?

;p

perun_6

Nie, moim zdaniem byłby to gwałt na fanach Bonda...
:D

cwaj

Dokładnie.

ocenił(a) film na 8
PanFerdek

Seria nigdy się nie zakończy, bo właśnie ta nieskończoność to cecha charakterystyczna dla tych filmów. Zauważ również, że to już 23 film o 007 i na KAŻDY fani czekali z niecierpliwością. A pomysł i kandydat się zawsze znajdzie.

ocenił(a) film na 7
PanFerdek

Bondy będą dopóki będą chętni do ich oglądania czyli praktycznie ciągle ;) mam tylko nadzieje ze nie z Craigiem bo zrobił on z 007 postać nie różniącą się od innych kozaków z filmów akcji. Bez błysku,bez słynnej bondowskiej lekkości i żartu.Bond z Craigiem dla mnie się skończył.

PanFerdek

Panie Ferdku Roger Moore wcielił się 7 razy w role 007
Sean Connery 6 raz oficjalnie + 1 raz niezależnie od wytwórni EON (Nigdy nie mów nigdy)