PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=557396}
4,6 25 tys. ocen
4,6 10 1 25056
3,9 8 krytyków
Skyline
powrót do forum filmu Skyline

Absolutnie nie jest tak fatalnie czy choćby nawet kiepsko jak pisze tu wiele osób. Film, jest godny uwagi, naprawdę. Czytając przed filmem opinie na filmweb prawie machnąłem na tę produkcję ręką i niewiele by brakowało a z pewnością nie obejrzałbym tego. Tak jak wypowiada się tu garstka osób film nie jest bardzo dobry ale na tyle dobrze zrobiony że warto poświęcić mu czas. Odpłaci się Ciekawym i wciągającym klimatem, bardzo dobrymi efektami, całkiem ciekawą końcówką i nie najgorszą obsadą. Zgoda, jest kilka błędów, nie jest to wielka mega produkcja ale niektórzy czepiają się wręcz na siłę, bo przeczytali gdzieś recenzję zarzucającą słabych aktorów czy dialogi i teraz w kółko to wszędzie powtarzają o wielcy znawcy. Dlatego powtarzam, film nie jest taki zły, a wręcz dobry, może się PODOBAĆ.

Tulio20

Potwierdzam. Od siebie dodam, że jeśli ktoś spodziewa się znanego scenariusza w kolejnej odsłonie to będzie zawiedziony. Akcja jest nieprzewidywalna, chodź niektóre zdarzenia są ciut infantylne.

Tulio20

Również potwierdzam. Arcydzieło to nie jest, ale i być nie miało - ot, kolejna rozwałka, i właśnie takie założenie spełnia. OK, scenariusz inteligencją nie porywa może, klimatu jak w pierwszym 'Obcym" się nie uświadczy, ale nie zmienia to faktu, że jest to solidna, rzemieślnicza robota. Jest wiele DUŻO gorszych filmów, ten na ich tle wypada całkiem nieźle. Do obejrzenia na raz i tyle, bez psioczenia. Dodatkowo za plus uważam że prawie nic nie wiadomo o obcych i można sobie poćwiczyć myślenie co i dlaczego zachodzi, chociaż to oczywiście jałowa gadanina, bo i tak nikt się nie dowie czy to co sobie wykminił to prawda. Chyba, że dostaniemy drugą część :P

ocenił(a) film na 7
yemeth1

Również uważam, że ocena użytkowników jest mooooocno zaniżona. Spodziewałam się totalnej klapy, a zostałam mile zaskoczona. Zgadzam się z przedmówcami - nie jest to arcydzieło, ale dobrze zrealizowane kino rozrywkowe. Duży plus za efekty, film jest wizualnie naprawdę piękny. Historia jest oryginalna, muszę przyznać, że zakończeniem byłam bardzo zaskoczona (i to kolejny wielki plus). Minusa daję za kiepskie dialogi i jedynie poprawną grę aktorską; nie przyłożono się niestety do sylwetek bohaterów, którzy są jedynie tłem dla wydarzeń. Film czerpie wg mnie garściami z takich produkcji jak "Projekt Monster" i "Dystrykt 9".
Aaaa i jeszcze plus za muzykę. Daję szósteczkę :)

ocenił(a) film na 4
Tulio20

wg mnie ten film to: rewelacyjny pomysł,duży potencjał i zadatek na arcydzieło gatunku oraz KOSZMARNE wykonanie spieprzono tu wszystko co się dało spieprzyć a najbardziej "straszni"beznadziejnie wykreowani "obcy".Powinni ten film na VHS wydać,może mniej by raziły tzw.efekty specjalne.A tu blu ray(szkoda że nie 3D)

ocenił(a) film na 1
ftw_2

Jeśli spodobał Ci się Skyline wiedz że coś się dzieje.

ocenił(a) film na 9
galcius

Kolejny troll internetowy albo dzieciak neo co podchwycił jakiś tekst w internecie i ma ubaw używając go na każdym kroku.

ftw_2

Rewelacyjny pomysł??? Toż to szmira! A pomysł żerżnięty z wielu gier i w szczególności ostatnia scena jak ta laska w ciąży jest w statku - toż to żywcem wyciągnięte z filmy "Obcy (chyba) przebudzenie"...;/ kiepski film. Już bitwa o los angeles mi się bardziej podobała

Tulio20

Ano spodziewalem sie gniota jak cholera a tu zonk. Po obejrzeniu Bitwy o Los Angeles przestalem traktowac powaznie te arcynegatywne opinie gimbusow;). Obejrzalem go i wyobrazcie sobie,ze nie zanudzilem sie na smierc i nawet czekam na 2 czesc :P

P.S. A swoja droga jak sie komus tak strasznie nie podobaja te filmy ,to widocznie scifi nie dla niego. SKYLINE ani nie jest "madrzejszy" ani "glupszy". Stwierdzam, to po obejrzeniu masy seriali scifi i filmow,ktore powstaja od lat 50 do dnia dzisiejszego:D.

adi200022

Pozdrawiam cię, również przestałem patrzeć na oceny i również czekam na drugą część ;)

ocenił(a) film na 2
adi200022

głupi jesteś, głupi pozostaniesz

Miotacz

Uderz w stół a gimbus się odezwie :)))

ocenił(a) film na 6
Tulio20

Potwierdzam w 100%. Nie wiem skąd taka niska ocena bo film naprawdę nie jest zły, nawet jest dobry. Uwierzcie mi, jest mnóstwo filmów z wyższą oceną ale w rzeczywistości gorszych od tego.
Mimo wszystko film warto zobaczyć.

ocenił(a) film na 8
Tulio20

Moim zdaniem był nawet bardzo dobry. Nie rozumiem, czego ludzie obecnie oczekują od rozrywkowego sci-fi. Oceny na filmwebie chyba faktycznie muszą przestać być dla mnie wyznacznikiem dobrego i złego filmu. Jak najbardziej polecam Skyline.

ocenił(a) film na 4
Tulio20

Podziwiam co niektórych za wypowiedzi, ale nie o filmie a gustach innych. Takich mądrych co wyzywają od głupich innych, bo inni dali wyższą ocenę za film, który mądrym się nie podobał. Można zwyzywać kogoś za kupowanie Pepsi, przecież cola w Biedronce jest lepsza no i tania. Nie pojmę chyba takiego rozumowania i dziwi mnie że wiele ubliżających wypowiedzi pochodzi od dojrzałych ludzi, choć może tylko fizycznie. Jednak nabierzmy dystans i pamiętajmy, że gimbusy są prawie wszędzie.

ocenił(a) film na 1
sg195

Zdajesz sobie sprawę, że ostatnim zdaniem podciąłeś tę "zdystansowaną" gałąź, na której siedzisz, prawda?

ocenił(a) film na 8
bedbug

Całkiem przyzwoity film nie rozumiem dlaczego taka niska ocena czasem takie gnioty mają wyższą, że głowa boli.

ocenił(a) film na 5
Tulio20

Wiec ile proponujesz?? ten film nic soba nie reprezentuje, slaby scenariusz i dialogi, ogolna nuda, wykon ma niezly ale malo co sie w tym filmie dzieje, moja ocena to 6. Da sie obejrzec ale to PRZECIETNIAK

ocenił(a) film na 7
dimebagdiamon

Większość filmów to przeciętniaki. 6 to niezła ocena.