Szczerze mówiąc bałam się oglądać ten film. W książce się zakochałam i nie chciałam
niszczyć sobie tego obrazu marnym filmem. Zdaję sobie sprawę, że trudno zrobić dobry film
na podstawie książek Kinga i kilka takich gniotów już widziałam. Jednak stwierdziłam, że
całkiem podobają mi się te wszystkie horrory z lat 80. i 90. i te niższej klasy. Efekty specjalne
są wręcz żałosne, a krew wygląda jak ketchup, ale warto obejrzeć dla samego klimatu.
Oczywiście nie ma mowy o strachu, ale tak naprawdę te "straszne" horrory też wcale takie
nie są. No chyba, że ktoś zna jakiś przerażający to może się podzielić, z chęcią zobaczę;)
własnie jestem kilkanascie minut po przeczytaniu książki i rzeczywiście rewelacyjna. Do tej pory wolałem raczej oglądać filmy ani żeli czytać jakiekolwiek książki ale znalazłem odrobinę czasu i jestem pozytywnie zaskoczony zamierzam zabrać się za pozostałe jego dzieła;) polecacie coś konkretnego??:)
Wiesz, zależy co lubisz czytać. Przyjemnie się czyta jego opowiadania, na pewno znalazłbyś tam coś dla siebie. Jeśli chodzi o powieści to mi się podobały "Carrie", "Lśnienie" i "Zielona mila". Całkiem fajne są też "Bezsenność" i "Desperacja". Na tej stronie masz wszystkie jego dzieła: http://stephenking.pl/sk_ksiazki_01.html
Miłej lektury! No i jeśli chodzi o Kinga to naprawdę jego powieści są lepsze niż ekranizacje;)