jakie w życiu widziałam. Nie czytałam (i raczej nie przeczytam) książki, ale film był dla mnie bezsensowny i kiczowaty. Tytuł Smętarz dla zwierzaków, a tu wszystko kręci się koło starego indiańskiego (?) cmentarza, z którego powstają żywe trupy...
Jeżeli lubisz czytać to przeczytaj książkę. Choć znając fabułę trudniej jest się wciągnąć, kiedy nic nie zaskakuje.
Książka jest naprawdę znakomita, a film to taki niskobudżetowy badziew.
książka jest zdecydowanie lepsza. pamietam czytałem ja kilka lat temu i byłem przerazony.
film troche odbiega od książki, fabyła jest dość nudna, pierwsza godzinę filmu trzeba przetrwać ale końcówka (ostatnie 20 min.) jest dość mocna.
5/10
Zgodzę się z przedmówcami. Co prawda - nie widziałam jeszcze tego filmu, ale książka jest, co tu dużo mówić, genialna. Polecam z ręką na sercu.
Co Ty pleciesz! Ten film jest niesamowity! Może przemawia przeze mnie obsesyjna miłość do wszystkiego, co King stworzył, ale i tak - książkę warto przeczytać. A jak przeczytasz to wróć i napisz co sądzisz ;)
Zgadzam się:) ten film wywoływał u mnie dreszcze a o to u mnie trudno...Ja lubię takie klimaty:) a książka- mistrzostwo!:)
Klimat to ja czuję w "Kobiecie w czerni", ewentualnie w "Omenie". Ten film bardziej mnie rozśmieszył niż wystraszył. Facet z uporem maniaka tworzy kolejnych zombie... Co to jest?
Jestem fanką prozy Kinga i niektórych filmów na jej podstawie (Martwa strefa, Marzenia i koszmary), ale ten film mi się nie podoba i zniechęca do książki.
Jak już pisałem, książka jest warta przeczytania. Tym bardziej jeżeli jesteś fanką Kinga. Czytałem sporo Kinga i generalnie uważam jego książki za nadmiernie rozpisane a tę mogę śmiało polecić.
Pozdrawiam