PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32012}
6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 27998
5,5 14 krytyków
Smętarz dla zwierzaków
powrót do forum filmu Smętarz dla zwierzaków

jakie w życiu widziałam. Nie czytałam (i raczej nie przeczytam) książki, ale film był dla mnie bezsensowny i kiczowaty. Tytuł Smętarz dla zwierzaków, a tu wszystko kręci się koło starego indiańskiego (?) cmentarza, z którego powstają żywe trupy...

malutka86

Jeżeli lubisz czytać to przeczytaj książkę. Choć znając fabułę trudniej jest się wciągnąć, kiedy nic nie zaskakuje.
Książka jest naprawdę znakomita, a film to taki niskobudżetowy badziew.

Salmonella

książka jest zdecydowanie lepsza. pamietam czytałem ja kilka lat temu i byłem przerazony.
film troche odbiega od książki, fabyła jest dość nudna, pierwsza godzinę filmu trzeba przetrwać ale końcówka (ostatnie 20 min.) jest dość mocna.
5/10

ocenił(a) film na 6
malutka86

Zgodzę się z przedmówcami. Co prawda - nie widziałam jeszcze tego filmu, ale książka jest, co tu dużo mówić, genialna. Polecam z ręką na sercu.

ocenił(a) film na 10
malutka86

Co Ty pleciesz! Ten film jest niesamowity! Może przemawia przeze mnie obsesyjna miłość do wszystkiego, co King stworzył, ale i tak - książkę warto przeczytać. A jak przeczytasz to wróć i napisz co sądzisz ;)

ocenił(a) film na 10
Libertina_Grimm

Zgadzam się:) ten film wywoływał u mnie dreszcze a o to u mnie trudno...Ja lubię takie klimaty:) a książka- mistrzostwo!:)

ocenił(a) film na 9
Othyim_Lunarsa

Klimat, klimat i jeszcze raz klimat to największa zaleta tego filmu.

ocenił(a) film na 1
malutka86

Zgadzam się z autorem tematu... A genialny to był Dostojewski... pfff

ocenił(a) film na 2
lukoski

Klimat to ja czuję w "Kobiecie w czerni", ewentualnie w "Omenie". Ten film bardziej mnie rozśmieszył niż wystraszył. Facet z uporem maniaka tworzy kolejnych zombie... Co to jest?

Jestem fanką prozy Kinga i niektórych filmów na jej podstawie (Martwa strefa, Marzenia i koszmary), ale ten film mi się nie podoba i zniechęca do książki.

malutka86

Jak już pisałem, książka jest warta przeczytania. Tym bardziej jeżeli jesteś fanką Kinga. Czytałem sporo Kinga i generalnie uważam jego książki za nadmiernie rozpisane a tę mogę śmiało polecić.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
malutka86

Ohh jestem zaskoczony tym tematem. Uwielbiam horrory i zajuję się ich recenzowaniem. Smętarz dostał u mnie 9. Prywatnie uważam go za najlepszy horror. Bo jedyny (!!!) na jakim się bałem, a o to chyba chodzi w tym gatunku. Reszta filmu też daje radę.