PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32012}
6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 27998
5,5 14 krytyków
Smętarz dla zwierzaków
powrót do forum filmu Smętarz dla zwierzaków

Jestem w trakcie czytania Smętarza. Bardzo mi się podoba. Fajnie jest czytać wieczorem ( dobry efekt) :) Mam też nagrany film, chyba za niedługo obejrzę, jednak domyślam się, że jak zawsze książka lepsza. Aczkolwiek polecam.

ocenił(a) film na 5
ewelina_49

Książka jest oczywiście lepsza bez dwóch zdań. Chociaż film jest dość niezłą adaptacją, trzyma się oryginału Kinga, to nie przeraża tak jak książka, wręcz śmieszy czasami:) Książka to mistrzostwo! Super klimat, napięcie, groza, zaś film wg mnie mocno średni.

ocenił(a) film na 1
Puszek90

Mało kiedy trzyma się oryginału. Nie chce mi się nawet wymieniać, ale chociażby brak Normy Crandall, czy moment w którym już żywy Gage dzwoni po Louisa, aby się "pobawić".

Żenada i strata czasu. Jeśli ktoś czytał książkę to jego wrażenia będą jeszcze gorsze, a Ci, którzy nie czytali raczej będą sie nudzić i nie do końca zrozumieją ten film. Nie polecam. Oglądając to miałem wrażenie, że lepiej bawiłbym się przy odcinku m jak miłość...

użytkownik usunięty
michal142

kretynów nie sieją, bo sami rosną. i piszą potem GŁUPOTY w internecie.

użytkownik usunięty
Puszek90

ocenił(a) film na 3
ewelina_49

Jak dla mnie to książka jest świetna, a film jest po prostu słaby.

ocenił(a) film na 7
Tortuga033

Witam, czy welug Ciebie jest sens czytac książkę po obejrzeniu filmu?? Pewnie zdradza on kliczowe momenty z fabuły ale ksiazka to jednka ksiazka;-)

ocenił(a) film na 3
Edmond__Dantes

Zawsze jest sens. Tym bardziej że książka jest znacznie lepsza, mroczniejsza :)

ocenił(a) film na 7
Tortuga033

Czytam właśnie "miasteczko Salem" i powiem szczerze, że King ma kapitalny styl. To pierwsza jego książka jaką czytam. Pewnie nie ostatnia;)

ocenił(a) film na 3
Edmond__Dantes

Ja nie czytałam tego jeszcze. Ostatnio mam zastój w czytaniu :)
King ma to do siebie, że na początku mnie nudzi i odkładam książkę na klika dni, a kiedy do niej wrócę, to nie mogę się oderwać.

ocenił(a) film na 7
Tortuga033

To ta książka z pewnością nie będzie wyjątkiem... bo początek jest strasznie nudny;) King opisuje praktycznie wszystkich mieszkańców miasteczka, co robią, jak żyją itd. Opisuje również wygląd miasta ulica, po ulicy... ale później się zaczyna:)hehe

ocenił(a) film na 3
Edmond__Dantes

On chyba najpierw chce czytelnika zanudzić, tak żeby zasnął, a kiedy też już to zrobi, to budzi go mocnym kopniakiem. Taki trochę sadysta :)

użytkownik usunięty
Tortuga033

użytkownik usunięty
ewelina_49

Książka rewelacyjna. Jedna z najlepszych Kinga.

ewelina_49

Dołączam się, książka jest rewelacyjna i polecam wszystkim :)

ocenił(a) film na 5
szymczes

zgadzam się - książka rewelacyjna (przeczytana w jeden wieczór:)). Polecam. Film mam także, ale jeszcze nie widziałam.

użytkownik usunięty
ewelina_49