Wiesz, że ja też. Większość ekranizacji jego książek ma specyficzny klimat małomiasteczkowy, a w "Smętarzu dla zwierzaków" jest on szczególnie wyczuwalny.
no tu księdzem był King ;) ale osobiście jako fan Kinga nie polecam "Lśnienia" jako filmu. jest zaznaczane, ze jest to na motywach . a nie ekranizacja, ale nie czulem tego charakteru. książka mi się bardziej podobala. czekam za to na ekranizacje "Ręki mistrza ". książka jest genialna.
Lśnienie to była pierwsza książka Kinga jaką przeczytałem:D. Ja osobiście czekam na Mroczną Wieże, była to saga która można powiedzieć zmieniła mój pogląd na literaturę :D
Jeszcze nie czytałem Mrocznej wieży ;) Nie mogę jej dorwac, ale slyszalem wiele dobrego. Jak na razie moją ulubiona powiescia jest " Ręka mistrza ". Czytałes " Nocną zmianę " ?
Nie czytałem ani ręki mistrza ani nocnej zmiany. Chciałem się zabrać za "rękę mistrza" ale po przeczytaniu opisu zrezygnowałem;P (może nie słusznie - nie wiem) co do opowiadań "nocna zmiana" to na pewno przeczytam, zapowiadają się fajnie. Dobra też jest książka " Sklepik z marzeniami" i "oczy smoka", ten drugi tytuł to opowiadanie w klimacie fantasy o królu, wierzy i takie tam, W ogóle różne od tego co do tej pory czytałem autorstwa Kinga ale bardzo dobre (o ile ktoś lubi taki klimat).
mi "sklepik z marzeniami" sprzatneli z przed nosa . "nocna zmiana" jest zroznicowana gdyz kazde praktycznie oprocz dwoch opowiadan jest zupelnie o czyms innym. mojej znajomej bardzo na psychike wjechalo opowiadanie "czarny lud" , ktotre chyba bylo zekranizowane.