Szczerze mówiąc książka bardziej przeraża niż film.
Film (pomimo tego, że nie jest aż tak zły jak to niektórzy oceniają) może zniechęcić do przeczytania książki, dlatego radzę najpierw przeczytać Kinga.
ooo... tak , ksiazka jest o niebo lepsza. Wlasnie niedawnpo skonczylam ja czytac .polecam!!!
ludzie koniecznie przeczytajcie tą genialną książkę!!! no ale o filime... naprawdę jest to dobra adaptacja,choc nie doskonała, prawie udało się im uchwycic tą niezwykłą atmosferę grozy,kiedy na pozór wszystko jest dobrze ale czujesz,że nadciąga coś strasznego.
zakończenie (mówię o ostatniej scenie) było bardziej przerażające u Kinga, w filmie zbyt groteskowe
Faktycznie jest to dobry film. Lubię kiedy atmosfera grozy jest dobrze budowana, a w tym filmie jest właśnie tak budowana. Bardzo fajne i dość przerażające sceny (martwy kot, ręka zza łózka). No i oczywiście utwór przewodni grupy The Ramones:) Kiedy obejrzałem teledysk postanowiłem obejrzeć film no i się nie zawiodłem:) Polecam, dałem 7/10.
Muszę potwierdzić książka znacznie lepsza. Miała ciekawsze (straszniejsze) zakończenie i kilka wątków nie zawartych w filmie. Jednak adaptacja nie jest, aż taka zła. 7/10. Jeśli chcesz zapoznać się z moją większą opinią, zapraszam na bloga.
książka lepsza, książka lepsza, książka lepsza...napiszcie jak książka będzie gorsza.
Coś jestem chyba dziś w złym humorze :P
Pozdrawiam ozięble.
Właśnie zaczełam czytać, książke, i pomimo że jeszcze przede mną jakieś 48 rozdziałów, to naprawde jestem zachwycona, książka nie dość że wciąga, to jeszcze jest bardziej straszna, i ma więcej wątków, których w filmie nie ma.. Z pewnością książka to coś o wiele lepszego niż film..Więc polecam książke :-). Ale tylko zastanawia mnie czemu King napisał scenariusz, w którym jest mniej wątków (o wiele mniej) niż w książce, i ogólnie cała ta opowieść jest jakaś odmmienna.. Pozdrawiam