PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32012}
6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 27998
5,5 14 krytyków
Smętarz dla zwierzaków
powrót do forum filmu Smętarz dla zwierzaków

Według mnie jednym z najlepszych horrorów jest "Smętarz dla zwierzaków". I mam pewien problem: chciałam razem z kumpelą zorganizować Maraton z horrorami na Halloween we własnym gronie i teraz szukamy hororów, a konkretnie klasyków które mogłybyśmy obejrzeć. I stąd moja prośba. Czy moglibyście napisać horrory (może chociaż 2) które najbardziej was przeraziły i zrobiły na was największe wrażenie, takie jak na mnie "Smętarz dla zwierzaków" ? Tylko proszę o pilny kontakt ^^ Pozdrawiam i z góry dziękuję ;]

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7

Sam jesteś do chuja :/ King to mistrz. Na samym początku zawsze jest nudno jak to w KLASYCZNYCH horrorach.

MoDEddie

nie no wasza wymiana zdan jest powalajaca ;D Faktycznie King czasami przynudza ale swietnie pisze. Zawsze sie zastanawiam z kąd on bierze takie fajne pomysły ;) A jak ktos nie dorósł do poważnej literatury to trudno :/

Oluczka1

Skąd pomysły Kinga? Poczytaj jego niebeletrystyczne (czyta się jak powieści) "Dance macabre" czy "Jak pisać. Pamiętnik rzemieślnika".
Filmy są zawsze gorsze od książek. Ale i tak wszystkie zbieram tak jak i książki.
"Smętarz" właśnie dostałem i "Podpalaczkę" (książka była niesamowita).
Czytelnicy Harry Pottera do Kinga dorosnąć muszą. Choć bywają tacy, którym to zajmie dłuuugie lata.

Oluniaa123

- Coś (1982),
- Kostnica (1983),
- Koszmar z ulicy Wiązów (1984-1994) [najlepsza jedynka],
- Wysłannik piekieł (1987),
- Wstrząsy (1990),
- Bastion (1994),
- Pożeracze czasu (1995),
- REC (2007),
- hmmm, jak sobie coś dobrego jeszcze przypomnę, to dam znać... ;-)

Oluniaa123

Osobiscie polecam :
-rytual
-żar
-sierociniec
-smakosz 1,2

sweet_dagna

Zdecydowalenie najlepsze jest The Thing (Coś)

- Alien (1-5)
- Koszmar z ulicy wiązów