PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32012}
6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 27998
5,5 14 krytyków
Smętarz dla zwierzaków
powrót do forum filmu Smętarz dla zwierzaków

Jestem w trakcie czytania książki i muszę powiedzieć, że nie mogę się od niej oderwać. Czy
ktoś tutaj czytał "Cmętarz Zwieżąt" oraz porównał z filmem i czy może mi powiedzieć, czy nie
rozczaruję się ogladając ekranizację?

suomii

Film zły nie jest ale książka lepsza, jak to zazwyczaj jest z ekranizacjami i adaptacjami prozy Kinga..

użytkownik usunięty
szarit

kretynów nie sieją, bo sami rosną. i piszą potem GŁUPOTY w internecie.

ocenił(a) film na 5
suomii

Dzisiaj skończyłam książkę i od razu po tym obejrzałam film. Nie jest koszmarny, ale też nie zachwyca. Warto obejrzeć tylko po to, żeby porównać z książką, która jest oczywiście lepsza.
Żałuję, że nie zbudowano postaci Normy, ale to tak na marginesie.

Kripked

Hmm, czyli obejrzę. Wiadomo, że film nie będzie tak dobry, jak książka, poza tym Kinga trudno zekranizować ;)

użytkownik usunięty
Kripked

ocenił(a) film na 5
suomii

Beznadziejne streszczenie dobrej książki. W filmie brakuje wielu smaczków takich jak np opowiadania Juda, a jego żona wogole się nie pojawiła.

użytkownik usunięty
adziiiu

ocenił(a) film na 6
suomii

Dobrze ujął tutaj to adziiiu, to jest dobre streszczenie. Sytuacja podobna jak w przypadku filmu "Zostańcie ze mną", również na podstawie opowiadania S. Kinga, producenci powybierali najważniejsze sceny z książki, nakręcili je i zlepili w całość. Film jest taki sobie, chociaż efekty są dobre, no i były momenty, podczas których spodnie robiły się pełniejsze (zwłaszcza sceny z siostrą Rachel).
Książkę czytałem, o niebo lepsza, o niebo lepiej trzyma w napięciu.

użytkownik usunięty
pasQdo

suomii

Z mojej strony jak najbardziej polecam ten film,choc ksiazki nie czytalam wiec nie wiem czy sie nie rozczarujesz filmem.Ale co Ci zalezy obejrzec a bedzie mozliwe porownanie co lepsze =)

ocenił(a) film na 7
suomii

książka jest świetna film beznadziejny lepiej film zostaw w spokoju a jeśli go obejrzysz to przeczytaj książke natychmiastowo żeby nie popaść w depresje

użytkownik usunięty
OptimusPrimefilmaniak

ocenił(a) film na 1
suomii

Film jest beznadziejny, tylko sie zezlisz

użytkownik usunięty
Debesciak

ocenił(a) film na 7
suomii

Widać niskobudżetowość filmu, ale to dobry film. Dobrze zagrany, fajny klimat.. Obejrzałem go 2 lata po przeczytaniu książki, ale fajnie było widzieć sceny, które tak przeżywałem czytając książkę :). Jako fan Kinga, polecam :). Można zobaczyć z ciekawości :)

ocenił(a) film na 2
suomii

Wg mnie ten film jest beznadziejny. Poważnie, Smętarz to chyba moja ulubiona ksiażka, żałuję, że popsułem sobie wizję tych zdarzeń przez tego gniota.

użytkownik usunięty
ironmaiden1996

ocenił(a) film na 7
suomii

film jest dobry, nie tak dobry jak książka (moja ulubiona pozycja Kinga zresztą), ale warto zobaczyć.