PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=32012}
6,3 28 tys. ocen
6,3 10 1 27998
5,5 14 krytyków
Smętarz dla zwierzaków
powrót do forum filmu Smętarz dla zwierzaków

film może i jest fajny i momentami straszny ale książka była lepsza; głupio zrobili że zmienili sposób śmierci niektórych bohaterów... albo o innych istotnych postaciach (Norma) wcale nie wspomnieli... ogólna ocena: przeciętny

ocenił(a) film na 8
netoana

W moim odczuciu film rewelacyjny, a to, ze nie przedstawili wszystkich watkow z ksiazki jakos specjalnie sie na adaptacji nie odbilo. Moim zdaniem oczywiscie. Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 4
netoana

Ja się zgadzam, nie ma porównania z książką. Tym którzy nie czytali książek King'a a podobają im się filmy polecam przeczytanie którejkolwiek.

ocenił(a) film na 8
konraad

zgadzam sie ksiazka jest o wiele lepsza, film jest sredni, mogli go lepiej dopracowac. nie podobalo mi sie to, ze nie bylo normy i zamiast niej usmiercili missy. ale ogolnie zly nie jest

netoana

filmu nie widziałam, bo słyszała o nim wiele niepochlebnych opinii.
za to książka sprawiła, że przez dłuuuugi czas bałam się wyjść do łazienki w nocy xD

ocenił(a) film na 3
netoana

Zrobiłam błąd najpierw czytając ksiązke, a dopierdo później oglądając film. Mam nadzieję więcej go nie popełnić.
W moim odczuciu film przeciętny. Oglądając go, nie czułam tej grozy, którą przepełniona jest ksiązka.
Generalnie wieeeele różnic. Umiera Missy, zupełnie nie wiem dlaczego, kot jakiś agresywny, a ksiązce miał byc przecież niezdarny, Pascow przewija się przez cały film, i wiele innych. Poza tym brakowało mi scen związanych z samym indiańskim cmentarzem i całą tą przerażającą drogą do niego: mgła, odgłosy, zjawy.
Wszystko jakoś tak okrojone.
Bardzo się zawiodłam na tym filmie.