Powiem tak: spodziewałem się, że dostosują te smerfy do teraźniejszego języka, bardziej
luźnego że tak to określę, ale jeśli mnie słuch nie myli, już drugi raz usłyszałem słowo
"ku#wa" w tym filmie! (UWAGA: SPOILER!) Pierwszy raz, kiedy wir czasu wyrzuca klakiera do
rzeki - jeden ze smerfów mówi powyższe słowo. Drugi raz, kiedy żona Patrika wyjmuje
ciamajdę na szczotce z kibla. Przecież to film dla dzieci.... Poprawcie mnie, jeśli się mylę?!
No właśnie! Ja tam nie słyszałem "o kurka" :P Specjalnie przewijałem kilkakrotnie...
Ja slyszalam ów wyrażenie, gdy smerfy szukając Ciamajdy w kartonie zauwazyły nadchodzącego Patryka i same wpadły do niego :P Przewijałam i nadal słyszałam :P
chyba umysł płata wam figle, i słyszycie to co chcecie. jest bardzo podobnie ale mówi o kurka. la la lalal la lalala :D podzielcie sobie dzwiek na kanaly wyciszcie tło i słychac wyraznie. !!! nawet klatka po klatce słychać tam gdzie powinna być wypowiadana litera ''W' jezeli miało by to byc słowo Kur*a' słychać litere K. bardziej nie ma sensu analizować. chyba ze macie jakąś inną wersje hehe
"izbam", ale w kinie dźwięku nie analizuje się, tylko jak usłyszało się pierwszy raz to przyszło do głowy człowiekowi jedno słowo, właśnie " o ku#wa", ja cofałem w domu z kilka razy i nadal mi mózg mówi te słowo, a nie "o kurka". Ja wiem, że są różne metody, ale nie będziemy dogłębnie to badać, powinno to być dobrze zrozumiałe przy słyszeniu w każdym przypadku...
powoli jak to czytam to sam zaczynam słyszeć to obrazliwe, a jak ze proste słowo ku*wa, mające wszelakie zastosowanie i określenie emocji itp. hehe
ja tam slysze ku**a kurka ,jakbym wyraznie uslyszał kurka to bym nie cofal i nie było by mnie w tym temacie a raczej mojej wypowiedzi hehe
jak klakier wylatuje z portalu słuchać kurka, ale jak Grace wyjmuje Ciamajdę z klozetu to słychać coś co bardzo przypomina k***a :)
ale założe sie na 100% jakby nagrac tylko to o kurka i puscic nie wiem 100 osobom to 99 na 100 słyszalyby własnie wulgaryzm