PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7052}

Smerfy

The Smurfs
2011
6,1 61 tys. ocen
6,1 10 1 61438
5,2 31 krytyków
Smerfy
powrót do forum filmu Smerfy

Jacy polscy aktorzy byście chcieli,żeby podkładali głos w polskim dubbingu?

Izabela727

Trudne pytanie. Niby najlepiej, żeby wystąpili wszyscy żyjący aktorzy z najwcześniejszej wersji dubbingowej. Czyli z tych co widać w zwiastunie to:
Papa Smerf - Wiesław Michnikowski
Gargamel - Mirosław Wieprzewski
Ważniak - Mieczysław Gajda
Smerfetka - Halina Chrobak
Maruda - Andrzej Gawroński
Ciamajda - Marek Robaczewski
Klakier - Joanna Sokołowska

ale...

sądząc po zwiastunie ich głosy nie będą pasowały. Mam wrażenie, że to mogłoby zabić czar wieczorynki, gdyż widząc te bekanie czy wpadanie do klozetu, podejrzewam że to będą supernowoczesne Smerfy XXI wieku, dostosowane do dzisiejszych dzieci. Więc myślę, że lepiej będzie, jeśli te osoby ze zwiastuna je będą dubbingować.

kacperek1990

Gargamel - Jerzy Stuhr
Smerfetka - Małgorzata Socha
Grace - Agnieszka Fajlhauer
Patrick - Waldemar Barwiński
Papa Smerf - Andrzej Gawroński
Ważniak - Dariusz Błażejewski
Śmiałek - Grzegorz Pawlak
Maruda - Zbigniew Konopka
Ciamajda - Grzegorz Drojewski

ocenił(a) film na 7
kacperek1990

Moim zdaniem to ten nowy dubbing będzie klapą. Nic nie zastąpi głosu Ważniaka ( Mieczysław Gajda), Ciamajdy ( Marek Robaczewski), Łasuch ( Włodzimierz Press) czy Zgrywus ( Zbigniew Borek). Nie będe wspominał o panu Wiesławie Michnikowskim, bowiem jego dubbing Papy Smerfa został zastąpiony w 10 sezonie bajki przez Zygmunta Sierakowskiego, ponieważ niektóre taśmy TVP uległy zniszczeniu. Papę Smerfa zdubbingował inny aktor wspomniany Sierakowski dlatego, że Wiesław Michnikowski był już bardzo zmęczony/schorowany i nie mógł już grać. To moje zdanie na temat dubbingu. Jedyne czego jestem pewien to to, że nie zawiodą Jerzy Shtur i Andrzej Gawroński.

Izabela727

Żadni.