poniewasz jak zobaczyłem polski zwiastun smerfów to ciary mi przeszły .jak oni mogli spieprzyc taką fajną bajke.jak widzac po zwiastunie nie morzna sie spodziewac rewelacji ,fabuła filmu jest okropna (smerfy przybywające do nowego jorku) no ludzie co za kretyn to wymyślał na deser jeszcze film bedzie w 3D .na tą podrube smerfów nie warto iśc
zgadzam sie z mrPARADOX, zepsuli całkowicie taką świetną bajkę ;/ ale teraz zauważyłam, że jest już coraz mniej takich bajek jak kiedyś
Wystarczy popatrzeć jak wyglądają nowe wersje dawnych bajek, np. Kubusia Puchatka. Słyszałam, że mają kręcić też jakiś film o Bolku i Lolku w 3D. Wychodzą potem z tego żałosne podróby. Tego filmu o Smerfach jeszcze nie widziałam więc wstrzymam się z oceną, ale po zwiastunie mogę sądzić, że będzie to zwykły kicz. Już można bylo zauważyć bekanie, wpadanie do muszli, na czym opiera się humor większości dzisiejszych bajek dla dzieci, których głupota mnie przeraża. Mam nadzieję, że film ten nie będzie aż taki zły, jak na to zwiastun wskazuje. Chciałabym, żeby właśnie podobne produkcje przypominały dorosłym dzieciństwo a młodszych widzów wprowadzało w świat dobrych kreskówek. Smerfy były świetne pod wieloma względami i uczyły dzieci wielu pozytywnych zachowań, głównie współpracy w grupie. A co da ten film? Wolę nie myśleć...
haha bolek i lolek w 3d?ma być przyjaciele z podwórka 10.11.2014r.przed madagaskarem 4 pingwinami z madagaskaru,angry birds the movie i 5 cz.epoki lodowcowej w 2015-18r.
W życiu bym nie pomyślała , że ktoś będzie kręcił Smerfy 3D . Niedługo zrobią Smerfy kontra Predator 5D . Zgadzam się z Puszka_26 .
Zawsze można jeszcze połączyć Smerfy Predatora i Avatara. I to w wszystko w 3D. Witajcie wszyscy razem.
Smerfy w 3D. Świat się kończy.
Nie no ludzie to jakieś jaja.
Zgadzam się. W obecnych czasach wszystko chcą ,,poprawiać'' komputerowo np. ,,Kubuś Puchatek'', ,,Myszka Miki'', ,,Garfield''(nie chodzi mi o Garfield'a z Jon'em Arbuckle), ,,Rudolf czerwononosy renifer'' itd, itp, ale nigdy nie przypuszczałam, że mogą spieprzyć mi jeszcze smerfy! Może jeszcze ludzie będą chcieli poprawiać komputerowo ,,Wilka i Zająca'', ,,Reksia'', czy ,,Krecika''? Zamiast wymyślić coś nowego to kombinują nie wiadomo po co. Żal dupę ściska.
To byłaby zbrodnia na tysiącach wspomnień dziś już dorosłych ludzi;/
Jak czasem widzę zdeformowane postacie ze starych bajek w 3D to mi się nóż w kieszeni otwiera, a nogi same chcą kopać.
i ma rację wakacje na madagaskarze? ma być 4cz. i przyjaciele z podwórka 10.11.2014r przed pingwinami z madagaskaru,angry birds the movie i 5 cz.epoki lodowcowej w 2015-18
"Zamiast wymyślić coś nowego to kombinują nie wiadomo po co."
Wiadomo po co - dla kasy. Nie widzę innego powodu.
oraz mówiącego chodzącego na dwóch łapach z jasnym brązowymi uszami i oczami ludzkim głosem odiego z białą kroplą śliną nad wielkim czerwonym językiem
A jak można znać język polski na poziomie niższym niż w szóstej klasie podstawówki?!?! Weź się człowieku ogarnij, bo nie wiem czy można w ogóle Cię poważnie traktować. I nie robisz błędów w jakichś wyszukanych słowach tylko w tych podstawowych! O interpunkcji i znakach diakrytycznych już w ogóle nie będę wspominać.
Osobiście film zamierzać obowiązkowo obejrzeć ze względu na Neila Harrisa i w sumie tylko dlatego.
Fakt - brakuje takich bajek jak kiedyś, ale czy to źle? Gdyby były cały czas takie same, to nie mielibyśmy sentymentu do tych z dzieciństwa, prawda? Żeby docenić to co było kiedyś, to coś musi się zmienić. Za 50 lat obecne bajki będą dla kogoś zacofane technicznie i będą dla kogoś wspomnieniem z dzieciństwa. Taka kolej rzeczy. Równie dobrze można mieć sentyment do wysyłania listów i krytykować ograniczenie relacji międzyludzkich do GG i facebooka, ale tego się nie zmieni.
Zgadzam się, że fabuła będzie okropna, jednak może nie tak całkeim wyssana z palca? Polecam pierwszy film z serii "The Smurfs and the magic flute". Tam smurfy pojawiają się dopiero w połowie filmu, pełnią istotną, ale drugoplanową rolę, a poza tym wyruszają ze swojej wioski właśnie do miasta.
Mimo wszystko wydaje mi si, że zrobią z tego filmu żenadę dla dzieci, które nie wychowały sięna smurfach, a na hannie montanie. fuj!
Jak dzisiaj się dowiedziałam, mój siostrzeniec boi się Smerfów... Chociaż widząc ten zwiastun w 3D, wcale mu się nie dziwię...