Snajper

American Sniper
2014
7,6 256 tys. ocen
7,6 10 1 255533
6,2 55 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

Wlanie skończyłem czytać ,,Cel Snipera".Dziwna to była książka,a zarazem i ciekawa.Z jednej strony Kyle uważał się za za Bóg wie kogo,a z drugiej oczywiscie prawie wszystko zawdzięcza łutowi szczęścia... Fajnie opisał sceny walk. Rozbawił mnie też fragment o jednym kolesiu,który z powodu kontuzji nie mógł grać zawodowo w nogę,ale za to do SEALS'ów się nadał.pewnie łatwiej jest spieprzać z pełnym oprzyrządowaniem przed mudżami z kałachami niż np. gonić za napadziorem. Mam nadzieję,że Clint tego nie schrzani bo licze na kawałek dobrego kina!!!

aiden85

Niestety moim zdaniem schrzanił i to porządnie. Wiele akcji jest pozmienianych, są jakieś dodane - rebeliancki snajper dla przykładu - nie robią dobrego wrażenia. Bardzo hermetyczne zdjęcia, nie oczekuj Helikopter w Ogniu... Sam udział GROMu pominięty. Pokazane szybko szkolenie, brak początkowych akcji kontroli statków itd. W sumie ten film tylko luźno nawiązuje do książki...

ocenił(a) film na 6
Tymon_P_

Jeszcze nie miałem okazji oglądać. Mimo to mam nadzieję,że nie będzie tak zle jak piszesz :-) Co do tego rebelianckiego snajpera,to pamiętam że było o nim wspomniane. Był jakimś olimpijczykiem czy coś takiego. Ale za dużo miejsca mu Kyle nie poświęcił bo szybko go ktoś załatwił. co do filmu pożyję,zobaczę,ocenię...

aiden85

Dokładnie. W książce był tylko wspomniany...

ocenił(a) film na 8
aiden85

jeśli chodzi o książki to sto razy bardziej podobał mi się Czerwony Krąg by Brandon Webb, dużo ciekawsze i zróżnicowane :)