Czy waszym zdaniem warto iść do kina? A może po prostu obejrzeć w domu? Albo jeszcze lepiej omijać szerokim łukiem?
Ciężko powiedzieć czy iść do kina. Dałem 7 ale to tak trochę naciągane. Spodziewałem się trochę więcej ale film jako taki wart obejrzenia. Osobiście raczej chyba obstawiałbym dom :)
nie sugeruj się opinią kogoś , dla kogo mama mia jest 10 na 10... to kompletnie odwrotny gatunek
ja oglądałam w domu, namówiona przez znajomych którzy byli w kinie i wyszli zachwyceni. niestety ja tego zachwytu nie podzielam, jak dla mnie słaby film o wojnie, prawie zero psychologi i typowa amerykańska martynologia, ale co kto lubi.
Nie polecam. Można obejrzeć w domu, ale bez żadnych oczekiwań. Patriotyczny do bólu, dialogi jak ze słabego filmu klasy B.
kurde tu miało być ... nie sugeruj się opinią kogoś , dla kogo mama mia jest 10 na 10... to kompletnie odwrotny gatunek
Masz rację, uwielbiam Abbę i głupią komedię romantyczną z którą mam dobre wspomnienia a nie lubię Kapitana Ameryki i Batmana, cóż za zło...
Jak ja nie lubię abby to się za to nie zabieram i nie oceniam na 1, po co psuć ocenę filmu, Snajper to nie damskie kino tylko męskie.
Ehh, uwielbiam filmy sensacyjne i dobre dramaty wojenne, ale przecież to nie był dobry film. Nie dość, że połowa aktorów grała, jakby im ktoś kij wsadził w 4 litery, to dialogi były naprawdę słabe. Ocena 4-5 może być za efekty specjalne, ale za co reszta? Za 'poruszającą' historię? :/
Jak dla mnie film średni, dobrze wypromowany i tyle. Zdecydowanie za dużo psychologii, wątków rodzinnych, a za mało wojny (chociaż każdy może oczekiwać od filmu czegoś innego). Do Lone Survivor nawet sie nie umywa, chociaż to troche inny obraz wojny, więc jeśli oglądałeś Ocalonego to możesz być troche zawiedziony.
sam zobacz jak rozbieżne masz opinie: danonek_86 "prawie zero psychologii", cegla1213 "Zdecydowanie za dużo psychologii" hehe :) ilu ludzi tyle opinii. Mnie osobiście film się podobał i uważam że w domu nie oglądałoby się go tak fajnie jak w kinie, ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam :)
Może w kinie będzie więcej emocji ale i tak myślę że bym zasnął film porażka. To tak jak by Amerykanin miał oglądać czterech pancernych
Wspaniały film :) Dla mnie to arcydzieło tego gatunku.
Oczywiście widać Amerykański styl, jednakże taka już jest Ameryka i jej filmy o patriotach :)
moja ocena to: dobry, oczywiscie jest film ktory obejrzec moze kazdy niekoniecznie dla konesera filmow wojennych,ale warto obejrzec chociazby na klimat i dobre realistyczne zdjecia a w tym Eastwood jest dobry, ponadto jest to film na sobotni wieczor w domu. Film jednak jest do bolu nafaszerowany propaganda i patriotyzmem jak w dawnych filmach ZSRR ale to juz bez komentarza pozostawiam.......film godny polecenia
Łukiem to nie. Film zły nie był. Trochę tego strzelania. To chyba najlepsze w filmie było. Ale żeby porwać to mnie nie porwał.
W dzisiejszych czasach nie trzeba iść do kina by obejrzeć jakiś film. Owszem, czeka się trochę dłużej, ale za to masz za darmo film i z taką samą jakością. :) Tym bardziej, że może się zdarzyć, że film dla Ciebie okaże się klapą jak dla mnie Hobbit cz. III. :)
Tak, ale może się też okazać, że film bardzo ci się spodoba i pożałujesz, że nie poszedłeś do kina. Nie raz miałem taką sytuację :p
Jak ktoś lubi filmy to wyjście do kina to super sprawa.
Jest przecież różnica między oglądaniem filmu w domu, a oglądaniem w kinie.
Poza tym jak ktoś bardzo oczekuje premiery jakiegoś filmu to lepiej przecież iść i zobaczyć, niż czekać miesiąc-dwa na (na przeważnie kiepskiej jakości) film w internecie.
Ja po seansie chciałem obejrzeć jeszcze raz, jeden z moich ulubionych filmów o tematyce wojny na bliskim wschodzie. Dodatkowo jeszcze lubię filmy o snajperach, a ten jest bardzo dobry, prawie tak dobry jak Wróg u Bram.
Nie wiem czy już obejrzałeś, ale jak coś to warto iść do kina.
Pewnie już wiesz, że można zobaczyć już Snajpera w internecie, ale z pewnością film nie porwie Ciebie w domu tak, jak to zrobiłby w kinie.
Moim zdaniem warto iść do kina. Film jest bardzo dobry. A w domu nie uzyskasz efektu podskakiwania na fotelu przy strzale ;) Z drugiej strony nie ma tam jakis super efektow specjalnych ktore sprawia ogromna roznice. Ja bylam w kinie i nie zaluje :)
To w dużej mierze zależy od Twojego gustu. To typowo amerykańskie kino wojenne. W dodatku porusza dość kontrowersyjny temat (nie chce spojlerować, poczytaj recenzje, opis filmu). Jeśli jesteś miłośnikiem tematyki wojskowej, sił i jednostek specjalnych. Lubisz filmy pokroju Privet Rian, Black Hawk Down to powinien Ci się spodobać. Choć od razu ostrzegam, że w stosunku do wymienionych tytułów jest w nim więcej dramatu wojennego a mniej kina akcji. Jak dla mnie to film bomba, no ale ja jestem fanatykiem takiej tematyki. :D