Snajper

American Sniper
2014
7,6 256 tys. ocen
7,6 10 1 255526
6,2 55 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

Czy waszym zdaniem warto iść do kina? A może po prostu obejrzeć w domu? Albo jeszcze lepiej omijać szerokim łukiem?

ocenił(a) film na 7
Arch_Angel

Ciężko powiedzieć czy iść do kina. Dałem 7 ale to tak trochę naciągane. Spodziewałem się trochę więcej ale film jako taki wart obejrzenia. Osobiście raczej chyba obstawiałbym dom :)

zieloneczek

Dzięki :D

ocenił(a) film na 8
Arch_Angel

nie sugeruj się opinią kogoś , dla kogo mama mia jest 10 na 10... to kompletnie odwrotny gatunek

ocenił(a) film na 8
P_r_e_d_a_t_o_r

błędny wpis :p

Arch_Angel

ja oglądałam w domu, namówiona przez znajomych którzy byli w kinie i wyszli zachwyceni. niestety ja tego zachwytu nie podzielam, jak dla mnie słaby film o wojnie, prawie zero psychologi i typowa amerykańska martynologia, ale co kto lubi.

danonek_86

ocenił(a) film na 9
danonek_86

zapewniam Cię, anty-martyrologia, Clint to nakręcił, obejrzyj jeszcze raz.

ocenił(a) film na 1
Arch_Angel

Nie polecam. Można obejrzeć w domu, ale bez żadnych oczekiwań. Patriotyczny do bólu, dialogi jak ze słabego filmu klasy B.

AoiYuno

ocenił(a) film na 8
Arch_Angel

kurde tu miało być ... nie sugeruj się opinią kogoś , dla kogo mama mia jest 10 na 10... to kompletnie odwrotny gatunek

ocenił(a) film na 1
P_r_e_d_a_t_o_r

Masz rację, uwielbiam Abbę i głupią komedię romantyczną z którą mam dobre wspomnienia a nie lubię Kapitana Ameryki i Batmana, cóż za zło...

ocenił(a) film na 8
AoiYuno

Jak ja nie lubię abby to się za to nie zabieram i nie oceniam na 1, po co psuć ocenę filmu, Snajper to nie damskie kino tylko męskie.

ocenił(a) film na 1
P_r_e_d_a_t_o_r

Ehh, uwielbiam filmy sensacyjne i dobre dramaty wojenne, ale przecież to nie był dobry film. Nie dość, że połowa aktorów grała, jakby im ktoś kij wsadził w 4 litery, to dialogi były naprawdę słabe. Ocena 4-5 może być za efekty specjalne, ale za co reszta? Za 'poruszającą' historię? :/

ocenił(a) film na 8
AoiYuno

No spoko, to twoja ocena :)

ocenił(a) film na 9
AoiYuno

Na zachodzie bez zmian, to jest dokładnie to samo, nikt tego nie widzi?

Arch_Angel

Jak dla mnie film średni, dobrze wypromowany i tyle. Zdecydowanie za dużo psychologii, wątków rodzinnych, a za mało wojny (chociaż każdy może oczekiwać od filmu czegoś innego). Do Lone Survivor nawet sie nie umywa, chociaż to troche inny obraz wojny, więc jeśli oglądałeś Ocalonego to możesz być troche zawiedziony.

cegla1213

Dzięki niestety nie oglądałem Ocalonego

ocenił(a) film na 9
Arch_Angel

sam zobacz jak rozbieżne masz opinie: danonek_86 "prawie zero psychologii", cegla1213 "Zdecydowanie za dużo psychologii" hehe :) ilu ludzi tyle opinii. Mnie osobiście film się podobał i uważam że w domu nie oglądałoby się go tak fajnie jak w kinie, ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam :)

kasia_2377

Dzięki

ocenił(a) film na 8
Arch_Angel

zdecydowanie kino! chociażby dla efektów, jak i samego klimatu oglądania ;)

ocenił(a) film na 4
paulinka_0503

Może w kinie będzie więcej emocji ale i tak myślę że bym zasnął film porażka. To tak jak by Amerykanin miał oglądać czterech pancernych

damole1

Dzięki

ocenił(a) film na 10
Arch_Angel

Wspaniały film :) Dla mnie to arcydzieło tego gatunku.
Oczywiście widać Amerykański styl, jednakże taka już jest Ameryka i jej filmy o patriotach :)

lapka88

Dzięki

ocenił(a) film na 9
Arch_Angel

tak, warto.

Vilki

Dzięki

ocenił(a) film na 7
Arch_Angel

moja ocena to: dobry, oczywiscie jest film ktory obejrzec moze kazdy niekoniecznie dla konesera filmow wojennych,ale warto obejrzec chociazby na klimat i dobre realistyczne zdjecia a w tym Eastwood jest dobry, ponadto jest to film na sobotni wieczor w domu. Film jednak jest do bolu nafaszerowany propaganda i patriotyzmem jak w dawnych filmach ZSRR ale to juz bez komentarza pozostawiam.......film godny polecenia

Raddy

Dzięki

ocenił(a) film na 5
Arch_Angel

Łukiem to nie. Film zły nie był. Trochę tego strzelania. To chyba najlepsze w filmie było. Ale żeby porwać to mnie nie porwał.

zooo_2

Dzięki

ocenił(a) film na 4
Arch_Angel

W dzisiejszych czasach nie trzeba iść do kina by obejrzeć jakiś film. Owszem, czeka się trochę dłużej, ale za to masz za darmo film i z taką samą jakością. :) Tym bardziej, że może się zdarzyć, że film dla Ciebie okaże się klapą jak dla mnie Hobbit cz. III. :)

ocenił(a) film na 9
endrju299

Tak, ale może się też okazać, że film bardzo ci się spodoba i pożałujesz, że nie poszedłeś do kina. Nie raz miałem taką sytuację :p

Heklo

Racja

endrju299

Jak ja to mówię wolę żałować, że coś zrobiłem niż, że nie zrobiłem

ocenił(a) film na 9
endrju299

Jak ktoś lubi filmy to wyjście do kina to super sprawa.
Jest przecież różnica między oglądaniem filmu w domu, a oglądaniem w kinie.
Poza tym jak ktoś bardzo oczekuje premiery jakiegoś filmu to lepiej przecież iść i zobaczyć, niż czekać miesiąc-dwa na (na przeważnie kiepskiej jakości) film w internecie.

ocenił(a) film na 4
dragon73

Zgodzę się z Tobą. :)

ocenił(a) film na 7
Arch_Angel

Warto iść do kina.

Krytykant

Dzięki

ocenił(a) film na 9
Arch_Angel

Ja po seansie chciałem obejrzeć jeszcze raz, jeden z moich ulubionych filmów o tematyce wojny na bliskim wschodzie. Dodatkowo jeszcze lubię filmy o snajperach, a ten jest bardzo dobry, prawie tak dobry jak Wróg u Bram.

Heklo

Dzięki

ocenił(a) film na 9
Arch_Angel

Nie wiem czy już obejrzałeś, ale jak coś to warto iść do kina.
Pewnie już wiesz, że można zobaczyć już Snajpera w internecie, ale z pewnością film nie porwie Ciebie w domu tak, jak to zrobiłby w kinie.

ocenił(a) film na 9
dragon73

A na takie filmy jak ten, przyjemnie jest iść do kina :-)

dragon73

Dzięki

ocenił(a) film na 9
Arch_Angel

Moim zdaniem warto iść do kina. Film jest bardzo dobry. A w domu nie uzyskasz efektu podskakiwania na fotelu przy strzale ;) Z drugiej strony nie ma tam jakis super efektow specjalnych ktore sprawia ogromna roznice. Ja bylam w kinie i nie zaluje :)

aniarap

Dzięki

ocenił(a) film na 9
Arch_Angel

To w dużej mierze zależy od Twojego gustu. To typowo amerykańskie kino wojenne. W dodatku porusza dość kontrowersyjny temat (nie chce spojlerować, poczytaj recenzje, opis filmu). Jeśli jesteś miłośnikiem tematyki wojskowej, sił i jednostek specjalnych. Lubisz filmy pokroju Privet Rian, Black Hawk Down to powinien Ci się spodobać. Choć od razu ostrzegam, że w stosunku do wymienionych tytułów jest w nim więcej dramatu wojennego a mniej kina akcji. Jak dla mnie to film bomba, no ale ja jestem fanatykiem takiej tematyki. :D

Arch_Angel

Jeśli oglądałeś film "Hurt Locker" w bardzo podobnym klimacie, to tutaj masz wypraną z emocji i niuansów wersję. Jeśli mimo wszystko lubisz takie klimaty - obejrzyj, ale w domu. Jeśli nie przepadasz za filmami z bardzo mocno wyeksponowanym amerykańskim patriotyzmem, daruj sobie zupełnie.