Snajper

American Sniper
2014
7,6 256 tys. ocen
7,6 10 1 255526
6,2 55 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

Scena w barze, gdzie bohater wygłasza patriotyczny spicz do przyszłej żony bardzo mnie rozbawiła. Zrozumiałem, że dalej będzie już tylko gorzej. I było. Długo by mówić. Na wątki propagandowe szkoda prądu, każdy widzi jak jest, a jak nie widzi, to niech przejrzy na oczy. Słaba jest cała koncepcja filmu, taka laurka, gdzie tffurcy postanowili pokazać WSZYSTKO. To zawsze wychodzi źle, podobnie i tutaj. Wysoka ocena wynika chyba z tego, ze to film amerykański a więc dobry. Ma zachwycać. Miliony zielonych muszą wrócić pomnożone. No i zachwyca, niektórych.
A propos - mam taka teorię, spiskową jak najbardziej. Kyle został zamordowany w dziwny sposób. Podobnie jak wielu celebrytów w USA którzy przestali być wygodni. Tu obstawiam komuchów z anti-gun lobby. Kyle był nie tylko strzelcem, ale też miłośnikiem broni, popularyzował temat i był twarzą ruchu pro. No i popatrz pan, co za nieszczęście mu się zdarzyło.
Ale jeszcze się przydał jako bohater amerykańskiej propagandówki. W Ameryce nic się nie zmarnuje, pieniądz leży na ulicy, a czasami nawet metr pod ziemią.

ocenił(a) film na 8

Coś burknąłeś o propagandzie i to wszystko. Żadnych przykładów. Nie wiem na ile Twoja opinia może być prawdziwa dla osób, które nie oglądały filmu.

użytkownik usunięty
Osiek_filmaniak

He he, przykład jest w pierwszym zdaniu. Młody mężczyzna w barze widząc atrakcyjną kobietę nie myśli o kopulacji tylko o ojczyźnie. Jakby się naczytał Mickiewicza i Słowackiego, po amerykańsku, rzecz jasna. Reszty filmu nie będę streszczał. Naucz się czytać ze zrozumieniem jak chcesz dyskutować. Bez odbioru.

ocenił(a) film na 8

Nadal nie odpowiedziałeś na moją wcześniejszą odpowiedź. Szkoda, bo widzę, że brakuje Ci odpowiednich argumentów.
Oczywiście bez odbioru.

ocenił(a) film na 8

a przykład o barze też niczego nie dowodzi. Facet w barze może powiedzieć dosłownie wszystko i powiedział to co powiedział. No chyba, że oceniasz według tego, co Ty kiedyś powiedziałeś do znajomej przy piwie i z tego wnioskujesz, że każdy by powiedział to samo :)

ocenił(a) film na 9

Jakbyś przeczytał książkę to wiedziałbyś, że ten fragment Eastwood potraktował tak jak należy, bez żadnego kolorowania.