Snajper

American Sniper
2014
7,6 256 tys. ocen
7,6 10 1 255533
6,2 55 krytyków
Snajper
powrót do forum filmu Snajper

Niemowlęta w filmie to manekiny, zauważyliście to? dziwne...

ocenił(a) film na 8
tobor

Podczas zdjęć niechcący zginęło troje dzieci i wtedy postanowili już kolejne ujęcia kręcić z manekinami,żeby nie było problemów prawnych. Na szczęście te co zginęły, były od Irakijczyków i rodzice odstąpili od procesów po wypłacie odszkodowań (coś około pół milina dolarów, jak mówił reżyser),ale na wszelki wypadek postanowiono nie ryzykować także z tymi w USA.

ocenił(a) film na 7
Ivan_The_Maskarator

"Na szczęście te co zginęły, były od Irakijczyków"

Na szczęście dla kogo, że się tak spytam?

ocenił(a) film na 7
Ivan_The_Maskarator

Umarłam Hahaha, świetna odpowiedz:D tak sie składa, ze sceny z niemowlakami sa strasznie ciężkie, kiepscy z nich aktorzy i w każdym prawie filmie zastępuje sie je od czasu do czasu lalkami. Ja lalkę zauważyłam tylko w jednej scenie;) tragedia po prostu, niemożliwe, ze taka scena ujrzała światło dzienne!;) ludzie nie macie innych spostrzeżeń po obejrzeniu filmu? Lalki was ruszyły? Serio...?

ocenił(a) film na 6
tobor

tak, słabo to wyglądało.

ocenił(a) film na 7
tobor

Tak, strasznie się rzuca w oczy, zwłaszcza w scenie, gdy Chris bierze na ręce "dziecko" i siada z nim. Jeszcze jak cienko próbowali ratować to ruchami ręki lalki.

tobor

Nie dało się nie zauważyć.

ocenił(a) film na 9
tobor

Film kręcono m.in. w Kalifornii. Tam są bardzo restrykcyjne przepisy co do wykorzystywania niemowląt w filmach. Aby uniknąć problemów prawnych, w tych krótkich epizodach wykorzystano lalki. Tyle w temacie.

ocenił(a) film na 7
tobor

Faktycznie, przecierałem oczy ze zdziwienia (niezła w kinie zapanowała konsternacja). A zwróciliście uwagę jak Bale wysuwa szczękę, co ma go upodobnić do Kowboja, ale już w scenach na strzelnicy o tym zapomniano? :)