Film ukazuje życie Chrisa Kyle'a w postaci bardzo skróconej, właściwie to nie skupia się na żadnym z wątków wystarczająco długo, aby można było zobaczyć czym dla żołnierza jest wojna, ojczyzna, rodzina, wiara. Według mnie główna rola zagrana świetnie jak na taki scenariusz - 10/10. Rozczarowała mnie natomiast rola Sienny Miller, która nie wyglądała dość wiarygodnie, po prostu słaba gra aktorska.
Myślę, że dla tych którzy przeczytali książkę, film ten jest dość sporym rozczarowaniem. Wiele fragmentów z powieści nie zostało ukazanych, dlatego film można potraktować jedynie jako uzupełnienie książki.
5/10
W empiku jest po prostu pod nazwą "Snajper". I dobrze mówisz, najpierw przeczytaj, a potem obejrzyj film.
Jeżeli chcesz się miło zaskoczyć, to możesz tak zrobić. Jednak zdecydowanie radzę wpierw przeczytać książkę ;)
Rzeczywiście, trochę polecieli. Wiele rzeczy pominęli, albo uogólnili. Film jest świetny, ale tylko wtedy, jeśli nie czytałeś książki.
uwielbiam takie odpowiedzi :D
przelozyc 100% to mozesz nowele albo mala powiesc
ile godzin filmu potrzeba aby przelozyc wszytkie dialogi i kwestie?
jesli brakuje polowy to jakis 2h a kto bedzie meczyl ludzi 4h filmem?
zakladajac ze bedzie mial 4h to straci wiele bo wiekszosc uzna ze jest nudny a dialogi za dlugie i mozna godzine zdjac ;)
wiec albo 100% ksiazka (nie za dluga) albo tylko jako podklad