Zabawna jest aktywność na tym forum pracowników dystrybutora, te wszystkie zachwyty nad tym filmem... Film jest po prostu słaby 5/10. Jest jedna jedyna fajna scena, ta w wagonie z dziećmi. Film oparty jest na jakimś piramidalnie bzdurnym założeniu, które powinno każdą osobę, która nie jest kretynem i czyta więcej książek niż średnia polska (1,6 rocznie) odrzucić od tego "dzieła".
Kilka dni temu zadałem na forum pytanie "Dlaczego oni w ogóle jadą?". Wątek został wczoraj albo przedwczoraj skasowany jako niezgodny z regulaminem (sic!). Ponawiam pytanie - dlaczego w tym idiotycznym filmie oni w ogóle jadą??? A jeśli muszą już jechać, to dlaczego, po jaką cholerę, jadą przez całą, calutką planetę?
żaden problem, już mi się zdarzyło dostać na tym forum mocny pojazd za słowa które nie ja napisałem :D
jedzie bo ciepło produkuje, gdyby nie to pozamarzali by. Ale mi też się nie podobał. Strasznie głupi. Przez 70min chciałam go wylączyć, dopiero w 69min okazało się że ów pociąg ma prywatne tory... eureka, teraz wiem czemu nie ma żadnych przeszkód... co za idiotyzm i te ryby w wagonie, albo idiotyczne maski na całą twarz tych z siekierami co walczyli... wtf :P
Odpowiedź jest jasna!! Widać kolego musisz jeszcze więcej książek poczytać. Odpowiadam na twe pytanie "dlaczego oni jadą?". Z bardzo błahego powodu jeśli pociąg sam wytwarza energię a musi się poruszać to nie ma wyjścia, aby utrzymać ekosystem wewnątrz. Energia musi krążyć tak samo jak w przyrodzie. Wszystko jest ekosystemem. Nawet miasta są swoistym ekosystemem. Jest to tak wyraźne że trzeba chyba być ślepym, aby tego nie zauważyć lub kimś jeszcze innym aby nie odczytać.
Ten film to gunwo.2 godziny męczarni.Nuudny jak skurczysyn.Do tego tak se kminie że ta ostatnia scena gdzie ten chińczyk chciał rozdupczyć te drzwi to trwała 30 minut-mieli problem z przejściem 3 metrów w 30 minut żeby zabić chińczyka(elektronika).Ale pan w szarym garniturze już nie miał.
Film jak dla mnie to nieskomplikowane kino akcji gdzie niepotrzebnie się doszukujecie jakiegoś głębszego sensu :). Jadą pociągiem bo boją się go zatrzymać, zwykły strach im na to nie pozwala, a po drugie konstruktor pociągu miał pełną władzę nad maszyną i ludźmi co mu odpowiadało, więc po prostu jechali :). Film nie powala na kolana ale historia sama w sobie ciekawa no i coś nowego, nie jest to kolejna opowieść o zombie czy superbohaterze.
"nie jest to kolejna opowieść o zombie"
Wiesz co? Bluźnisz. Filmy o zombie* są zajebiste! A skoro nie lubisz filmów o zombie to skąd wziął się Twój nick, Raccoon?
*zombie szerokopojmowane, bez ograniczania się do człapiących umarlaków
Trochę źle mnie zrozumiałeś, nie krytykuje filmów o zombie bo też bardzo lubię tą tematykę, tylko to była luźna uwaga że film wnosi coś nowego swoją historią i tyle :).