PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118819}

Sny

Yume
1990
7,6 4,7 tys. ocen
7,6 10 1 4689
6,6 5 krytyków
Sny
powrót do forum filmu Sny

6/10

ocenił(a) film na 6

Najbardziej podobał mi sie morał z ostatniego snu iż WARTO ŻYĆ oraz krajobrazy z filmu,ale ogólnie film niezbyt ciekawy(jeden z ostatnich jakie Kurosawa nakręcił więc nie ma się co dziwić) więc dlatego tak niska moja ocena.

ocenił(a) film na 10
Hegemon_3

Ja mam pytanie - czy to, że film danego reżysera jest jego "jednym z ostatnich" oznacza, że jest gorszy? Z czego to wynika? Czy człowiek w raz z upływem czasu nie pogłębia swoich postrzegań odnośnie życia, czy samej wiedzy na jego temat? Nie chodzi mi o ten film, czy tego reżysera, tylko ogólnie - czy istnieje w ogóle taka zależnośc, o której piszesz?

ocenił(a) film na 10
Lusesita

Racja Hegemon_3 wysnul bardzo ciekawa teorie:D Jak ja malo wiem o swiecie:)

pan_borek

To nie teoria tylko smutna rzeczywistość: 80latki zwykle nie przeżywają drugiej młodości i nie kręcą arcydzieł, raczej (o ile czują się na siłach) chcą udowodnić, że jeszcze mogą. Starość nie radość i nie przeżywa się szczytu formy. Ilu z reżyserów w ogóle decyduje się kręcić w tym wieku, a z tych którzy to robią stworzy dzieło na miarę swoich największych osiągnięć obsypane nagrodami i zaliczane do pereł kinematografii?

ocenił(a) film na 7
Hegemon_3

Rzeczywiście ostatni sen ma dobry morał i jest pozytywny. Podobał mi się też sen z van Goghiem, reszta także ciekawa. Świetny obraz, zdjęcia, warto się zapoznać. Nie oglądałem go w pełnym skupieniu, może po ponownym seansie ocenę podwyższę
7/10