Sobowtór

Kagemusha
1980
7,3 6,1 tys. ocen
7,3 10 1 6054
8,2 13 krytyków
Sobowtór
powrót do forum filmu Sobowtór

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 3

Wielkie rozczarowanie. Wedlug mnie fabula niespojna, pelna sytuacji ktore najzwyczajniej wydarzyc sie nie mogly ze wzgledow obyczajowych. Gra aktorska, oparta o "wytrzescz oczu" - zrozumiala moze dla japonskiego odbiorcy. Arcydzielo? W zadnym przypadku! Sceny batalistyczne oparte chyba na zasadzie - pobiegamy tu i tam, podjedziemy konikam raz tu a potem tu. TAK NIE WALCZONO NIGDY I NIGDZIE - ale to juz inna inszosc. Dla mnie renoma filmu oparta jest o nazwisko a nie bazuje na prawdziwej wartosci artystycznej

ocenił(a) film na 5
lockeabr

Zgadzam się, do tej pory z obejrzanych przeze mnie, Sobowtór jest najsłabszym filmem Kurosawy.

kosobi

Mnie zastanawiano już w pierwszej scenie jak odnoszono się do władcy, przecież za takie odzywki złodziej od razu straciłby głowę ;)

użytkownik usunięty
buterfly

'dopoki nie wszedlem do internetu nie wiedzialem, ze na swiecie jest tylu idiotow' (St. Lem).

https://antyweb.pl/stanislaw-lem-cytat-internet Warto sprawdzać informacje, aby uniknąć skompromitowania.

użytkownik usunięty
kosobi

bycie DURNIEM nie jest zabronione, ale czy koniecznie trzeba sie tym chwalić?

ocenił(a) film na 5

lmao

użytkownik usunięty
lockeabr

'dopoki nie wszedlem do internetu nie wiedzialem, ze na swiecie jest tylu idiotow' (St. Lem).