PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645355}

Sobowtór

The Double
2013
6,4 8,7 tys. ocen
6,4 10 1 8714
6,2 12 krytyków
Sobowtór
powrót do forum filmu Sobowtór
ocenił(a) film na 6
CichyMorderca

Troche tak , ciężko ogląda sie ten film trzeba mieć cierpliwośc

ocenił(a) film na 3
timon_filmweb

A skoro tak wysoko oceniles to moze mialbys chwilke i napisal o co w tym wszystkim tak na dobra sprawe chodzilo? :)

ocenił(a) film na 9
miko1980

Ciekawy styl i zajebiści aktorzy. Wydaję mi się, że film może mieć wiele interpretacji, ale chyba najprostrzą byłoby walczenie o siebie w świecie, który wszsytko upraszcza i sprowadza każdego człowieka do bycia robotem. Metafora doczesnego życia, pracy w biurze czy innego podobnego zajęcia, ale i nie tylko; upodabnianie się do mainstreamowych idoli, zatracanie siebie w popkulturowej mamałydze etc. Wszystko to przedstawione w uproszczonej, psychodelicznej scenerii.

ocenił(a) film na 3
filpar

aktorzy spoko, zdjecia tez git, lubie absurd/psychodelie/groteske itp ale tutaj mialem wrazenie ze tworcy filmu w pewnym momencie sie pogubili i sami juz niewiedzieli oco im chodzi.

ocenił(a) film na 9
miko1980

Kwestia gustu :)

ocenił(a) film na 3
filpar

jak zawsze jak zawsze ;)

miko1980

ci co się wam nie podobało oglądaliście Tylko Bóg wybacza ?

pawel059

Zaprosiłeś mnie do grona znajomych. My się znamy?

ocenił(a) film na 8
filpar

Oglądałem film 2 godziny:) Niektóre fragmenty przewijałem i starałem się zrozumieć. Ale pod koniec filmu już się pogubiłem. Jego matka umarła, a wiadomo że miała duży wpływ na jego życie. Więc o co chodziło z tą sceną na cmentarzu, kiedy uderza w twarz Jamesa ?