Bardzo poruszający film, świetnie oddający bezsilność uczciwych Polaków w walce z bezwzględnym reżimem. Przejmujące sceny walki z Krzyżem. Komuniści zawsze nienawidzili Krzyża.
Z jednej strony beznadzieja, a z drugiej - jednak nadzieja, gdyż widać ilu polskich patriotów wciąż nie poddało się i walczy o wolną ojczyznę i prawdę o zamachu w Smoleńsku.
Czy to tekst z podstawówki czy jednak chodzisz już do gimbazjum, a stare nawyki zostały?;>
Jako prosty student nie wiem czy to jest sarkazm czy na poważnie, bo takie bzdury dużo ludzi z wypranym mózgiem pisze na poważnie.
Wyprane mózgi to mają lemingi. Choć nie - przesadziłem. Najpierw trzeba mieć mózg, n'est-ce pas? :)
Jej czyli jednak na serio? Współczuje. Ja mam łacinę i grecki na studiach - też mam pisać mistrzu? Jedno pytanie, pomijając Smoleńsk bo to jałowa dyskusja. Dlaczego jedynym krajem który uważa że w Polsce rządzi reżim, czy jak to napisałeś, "bezwzględny reżim" jest "Wolska" Jarosława K? Nie ma sensu odwoływać się do 3/4 naszego narodu bo przecież to opętane przez szatana lemingi, żydzi, masoni, komuchy, liberały i inne zło, ale już taki przyjaciel Jarka - premier Cameron np nigdy nie twierdził że Tusk jest dyktatorem, czemu ?;<
3/4 narodu? Jak mówią w Irlandii: "3/4 my ass"... :)
Policz, drogi lemingu - to nie boli: głosuje ok. 40% uprawnionych, z czego ok 40% na Partię Oszustów. Daje to zaledwie ok.16% lemingów w ogólnej populacji uprawnionych do głosowania. Czyli - przyznasz - niezbyt wiele. Gdy znikniecie - ani nikogo to nie zaboli ani nikt nawet nie zauważy.
Co do łaciny, to chyba tylko podwórkową masz opanowaną. :)
Ja jestem z innej bajki - z czasów gdy dbano o edukację. Dlatego łacinę i grekę (choć tylko grekę klasyczną, nie współczesną) miałem już w liceum. A na studiach już tylko łacinę.
Także zapodawaj, jeśli wola, dla mnie bez różnicy. Możemy po łacinie, możemy po polsku, po angielsku, po niemiecku, po francusku a nawet po rosyjsku. I nie musimy używać automatycznego tłumacza Google. :)
Tak tak, oczywiście uwierzę, że ktoś kto pisze takie bzdury i do tego na forum FILMWEBA to pewnie 50 letni poliglota, zaraz okaże się że prezes jakieś holdingu z doktoratem z ekonomii a może papież?;> , jak mawiają w Honolulu "pier...nie o Chopinie" ;)) W gwoli ścisłości zarówno pod względem majątkowym jak i poglądów politycznych nie jestem lemingiem , ale dla was lemingi to wszystko co nie głosuje za głosem Ojca Doktora Dyrektora ;) Frekwencja wyniosła około 50 % z czego na partię oszołomów głosowało niecałe 30 % co oznacza niewiele ponad 4 mln głosów - jeszcze mniej - zniknięcia dopiero nikt by nie zauważył. Tylko , że ja jako normalny zdrowy na umyśle człowiek nie chcę żadnej grupy społecznej eliminować, dyskryminować czy znieważać. Można gardzić poszczególnymi ludźmi , nie grupami społecznymi.
No nie wiem, bo jestem liberałem , jestem za związkami homosexualnymi , refundowaniem in vitro i złagodzeniem ustawy antyaborcyjnej , do tego za gospodarką wolnorynkową , więc jestem prawdziwym przeciwieństwem PiSu , w odróżnieniu od konserwatywnej PO(nie, nie głosuje na Palikota), co oznacza że zapewne czeka mnie piekło , w które nota bene nie wierze ;)
Obalić to ja mogę, ale flaszkę... :) Tu gadanie nie pomoże - tu potrzeba rewolucji! Inaczej macie przegwizdane. Ja na szczęście mam już problem z głowy ale 40 milionów ludzi nie wyjedzie. Więc albo coś z tym zrobicie albo czarno to widzę.
Co ci zależy? Mi się żyje dobrze:P Nie potrzebuję fałszywej troski pochodzącej z zagranicy:) Twoje czarne wizje nie mają tu nic do rzeczy, skoro jesteś taki zadowolony z emigracji to siedź tam i nie siej fermentów:)
Jeśli jesteś beneficjentem systemu to na pewno żyje ci się dobrze.
W Polsce mieszka ok 800 tys ludzi, których stać na wszystko. Razem z rodzinami to jest ok 3 mln ludzi. I oni zagarniają ok 90% PKB!!! A co z resztą? Ich los cię wali? To gratuluję.
Nie stac mnie prawie na nic, pracuje tylko tata, ja sobie studiuję, ale nie narzekam. W zeszłym roku pracowałam żeby studia kontynuowac i wychodziłam z domu przez to na 14 godzin, ale nie winię za to Tuska;P Żyje mi się dobrze, nie widzę we wszystkich ludziach zdrajców, nie-Polaków i komunistów. Czy sądzisz, że powinnam narzekac bo nie należę do tych 800 000 ?:P
Sądzę, że powinnaś ocknąć się z bierności, Powinnaś zadać sobie pytanie DLACZEGO nie stać Cię prawie na nic, i drugie (bardzo ważne) CZY PO STUDIACH MOJA SYTUACJA FINANSOWA SIĘ ZMIENI?
Ja sobie zadałem te pytania , tyle że za późno. Na szczęście wnioski wyciągnąłem prawidłowe.
I jest tak, że u nas w rodzinie tylko ja pracowałem a jednak nie mogę powiedzieć że nie stać nas prawie na nic. Mój syn też jest studentem i też niedawno rozpoczął pracę (raczej takie dorabianie sobie) ale nie po to, żeby studiować, tylko, żeby za jakiś rok kupić sobie lepszy samochód. Bo ten, co mu tatuś kupił, oczywiście jest za tani. :)
Sądzę, że powinieneś zrozumiec, że dla niektórych ludzi nie jest ważniejszy droższy samochodzik:P To nie jest mi potrzebne do szczęścia. To co mam wyjśc na ulicę bo stac mnie na piwo a nie na whisky?:P Czy może rzucic studia i wyjechac do Irlandii? Uważam, że na wszystko przyjdzie czas i wszystko co osiągnę będę zawdzięczała sobie, a nie temu że sterroryzowałam jakiegoś polityka:P
Sobie to będziesz zawdzięczała co najwyżej garba. :)
Zrozum, że jeśli SYSTEM panujący obecnie w Polsce nie upadnie, to NIE MASZ SZANS na godne życie.
Ja wiem, że jak człowiek jest młody i zdrowy to widzi wszystko optymistycznie. "Jakoś to będzie"... błąd!
"Jakoś" nie będzie, bo są ludzie, którzy w trudzie i znoju stworzyli system dbający o to, by Tobie i milionom ludzi w Polsce nie było "jakoś" tylko ch*jowo.
W skrócie: TY MASZ NA NICH ZAPIE*RZAĆ a oni będą ciągnąć profity. Tak wygląda system.
Oni zrobią wszystko byś nie pracowała dla siebie. Odbiorą Ci każdy grosz ponad biologiczne minimum.
Pieniędzy masz mieć tyle, by się najeść i jutro stawić do pracy o wyznaczonej godzinie.
Wakacje? Zapomnij! Ja 2 razy w roku jestem na Kanarach. To nie jest żaden luksus - to KONIECZNOŚĆ, by wypocząć, zregenerować się, poszukać w głowie nowych pomysłów... W Polsce masz fart, gdy wyzyskiwacz da Ci z łaski po długich korowodach dzień czy dwa, byś pojechała na grilla. Bo jak prosisz o podwyżkę to dowiesz się, że na Twoje miejsce jest 100 innych, ale gdy prosisz o urlop to powiedzą Ci że AKURAT w tym okresie jesteś niezastąpiona.
Oczywiście Twój wyzyskiwacz jeździ sobie na wakacje gdzie chce i kiedy chce. Tobie tego nie wolno.
Więc ja pyerdolę taki system. Teraz sam sobie wyznaczam okresy gdy pracuję i gdy urlopuję. Nikogo o nic nie proszę, jestem wolnym człowiekiem.
Piwo nie jest złe, ale faktycznie dobra whisky ma swoje uroki... Polecam.
A jak nie lubisz, to przyjmij do wiadomości, że dobre winko też swoje kosztuje...
Chciałbyś byc takim wyzyskiwaczem ale nie udało się w Polsce to pojechałeś gdzieś indziej:) Wnioskuję z Twoich wypowiedzi, że myślisz tylko o kasie i reszta nie ma znaczenia. Ważne żeby się nachlac winka i pogrzac tyłek na Kanarach. Martw się o siebie i siedź gdzie siedzisz skoro tak Ci dobrze i nie staraj się uszczęśliwiac innych na siłę:)
Wolisz być niewolnikiem, to bądź. Masz rację - co mi do tego. Doradzam więcej telewizji - musisz zabić w sobie samoświadomość całkowicie, bo nawet jej resztki potrafią być dokuczliwe.
Nie myśleć,nie pragnąć, nie planować, nie marzyć.
Wykonywać polecenia.
I życie będzie piękne.
Parzcież on jest niewolnikiem na jakieś plantacji i od czasu do czasu dają mu dostęp do sieci by wyrzucił swoja frustracje, by lepiej pracować. i lepiej żeby on już nie wrócili do Polski, bo zamknęli wszystkich którzy nie wierzą w zamach, co lubią "Pokłosie". Zresztą musi się najpierw wykupić się od swojego "pana" żeby wyjechać :-)
Wrócę do Polski gdy reżim Tuska upadnie, gdy agenci SB przestaną rządzić w tym kraju.
Antysemici to nie patrioci.Antysemici opluwają swoją wiarę gdyż nienawidzą narodu Izraela,a przecież Jezus był Żydem.,,Prawdziwi patrioci" to dziwki na usługach Kaczyńskiego,bo Polakiem może być każdy,kto kocha ten kraj nawet Żydzi i Muzułmanie,homoseksualiści i ateiści.Nie chce żyć w kraju gdzie stosuje się średniowieczne metody palenia na stosie ludzi,którzy nie wierzą we wszystko co mówi kościół.Precz z PIsowką propagandą,bo wolę POlskę od IV RP.
Ale POlska to już nie Polska. Naprawdę nie widzisz różnicy? Ty służysz jakiemuś POkracznemu tworowi, podczas gdy prawdziwa Polska powoli umiera.
Opamiętaj się!
Naucz się pisać.Pisze się Polska nie POlska,bo zdanie zaczyna się pisać z wielkiej litery,ale tylko pierwszą literę nie dwie.Nie ma prawdziwej Polski jest Polska dla wszystkich.Ja służę polskiej lewicy.
LEWICY?????????? To już gorszemu ścierwu nie możesz się wysługiwać? Przecież komuchy to mordercy gorsi od Hitlera.
Lewica to komuchy,ale w waszej du***.Wy wszędzie widzicie żydokomunę.Ja glosuje na lewice i zawsze głosowałem.Pisowscy to szmaty nie wiedzący jak polska lewica zasłużyła się krajowi.Drugą Rzeczpospolitą Polskę budował lewicowiec Józef Piłsudski idol kaczora tez zlodziej i bandyta.Najgorszym ścierwem jest Jarosław Kaczyński.
Jarek to kupa gówna co zabiła Blidę i Leppera.W USA to kaczor buty by mi czyścił jednak Polska to ciemnogród katolicki i antysemickie polaczki mogą co najwyżej stać sto lat w tyle za Murzynami w hierarchii ewolucji.A ty słuchaj dalej radia maryja i na krakowskie przedmieście krzycz,że Polska to nie jest wolny kraj i,żeby wyszła z UE jak tego chcą prawicowskie gówna.
Blida sama się zabiła - widocznie się bała odpowiedzialności za swoje grzeszki.
Leppera zaś zlikwidował Seryjny Samobójca III RP. Ten sam co Petelickiego, Musia i wielu, wielu innych...
http://www.youtube.com/watch?v=0mFfMnEyqNA
A ty jesteś za głupi na RM. :) Co najwyżej GWno poczytasz albo WSI24 pooglądasz... :)
Wole TVN 24.Tam nie ma antysemityzmu i namawiania do nienawiści.Trwam to nie jest telewizja katolicka,bo katolicyzm uczy miłości dla drugiego człowieka nawet jak ten jest innej wiary tutaj mamy propagandę,faszyzm i antysemityzm.Ty jesteś za głupi,aby włączyć myślenie i nie słuchać księży polityków.
Wiedziałem! :) Naprawdę masz tak wyprany mózg że nie widzisz propagandy w TVN24? :)
Typowe dla pisu.Jak pisałem wcześniej wole TVN24 od Trwam.Ja nie wierze w zamach,trotyl w samolocie oraz nie jestem antysemitą i nie chce,aby Polska wyszła z UE .Natomiast chce Euro oraz federacji europejskiej jako jednego narodu i kultury,chce rozwoju świeckiego,a nie kościelnego w naszym kraju,chce gospodarki i cywilizacyjnego rozwoju na miarę Japonii i Chin,a nie kwić w ciemnogrodzie średniowiecznym i wymachiwać każdego 10 miesiąca Gdzie jest krzyż?Nie przyznaje się do pseudopatriotyzmu uprawianego przez oszołomów i ludzi zacofanych.Jestem wolnym człowiekiem,wierzącym w Boga,ale nie tego kościelnego z numerem konta bankowego,ale tego prawdziwego co mówił szanuj innego czlowieka jak siebie samego.Jestem za aborcją,autonazją i in vitro,za legalizacją marihuany i małżeństwami homoseksualnymi,jestem za państwem świeckim i ograniczającym wpływy kościoła,za opodatkowaniem księży,zdegalizowaniem pis i radia maryja oraz podobnych faszystowskich organizacji politycznych,
Brrrrrrrrrrr... jak można łączyć wiarę w Boga z mordowaniem starców i dzieci? Twój Bóg ma rogi i ogon?
No tak,bo tylko według was Bóg daje zycie.Jak człowiek chce umrzeć i widać,że się męczy to na jego życzenie można dokonać autonazji,to tak jakby kobieta nie mogła usunąć ciaży z powodu gwałtu,bo Bóg dał życie,a potem takie dziecko trafia do domu dziecka,albo jest katowane przez matke jako niechciane.
Sorry ale pryncypiach dyskutował z gimbusem nie będę. Na lekcji polskiego polecam powtórkę pisowni słowa "eutanazja". Po lekcjach możesz palić Biblię i wielbić Szatana - mnie nic do tego.
Ale na lekcjach SKUP SIĘ! :)
No cóż brak argumentów idzie w parze z wyrazami takimi jak gimbuz,leminngi,PO przy każdym wyrazie i słownik języka polskiego,ale tak się składa,że gimbusem jest ktoś kto wierzy w kościół i księży,a zapomina o Bogu,bo Jezus dzieciom nie kazał zlizywać bitą śmietaną swoich nóg,albo uprawiać pedofilii w zachrystii.Ja już nie chodzę do szkoły,mam własne pieniądze i stać mnie,aby opłacać internet i wydawać na swoje potrzeby szkoda tylko,że tobie mama płaci za neta,ale widać,że nie masz już więcej argumentów i reszta dyskusji to będzie katowanie ciebie współczesnym światem.Wolna Europa,świecka Polska,zlikwidowanie radia maryja i postawienie Kaczyńskiego,Ziobry i Rydzyka przed trybunał stanu oraz zabranie ziem Kościołowi i zwrócenie jej państwu to podstawa współczesnej polityki.Nie chcesz dyskutować czyli nie masz argumentów i ja cię zmiażdzyłem,bo gdybyś jakieś miał to byś podał,ale widze,że prawicowcy to zwykłe gimbusy.
Jeśli to prawda żeś skończył szkołę to NATYCHMIAST TAM WRACAJ! Choćby wieczorowo ale gimnazjum skończyć wypada.
Lekcja pierwsza - piszemy "gimbus", "lemingi", "zakrystia". Radio Maryja piszemy zaś z dużej litery bo to nazwa własna, podobnie jak Trójka czy inne stacje.
Jeśli wciąż masz z tym problem, to popularne przeglądarki internetowe oferują moduł automatycznej korekty pisowni - proponuję nauczyć się go używać.
Przestaniesz robić gimbusiarskie błędy - wówczas będziesz może dla niektórych partnerem do dyskusji.
Póki co - sorry, Winnetou! :) Ja na tym poziomie nie rozmawiam.
Dla mnie partnerem do rozmowy nie jest osoba widzącą wszędzie żydokomunę,spiski oraz trotyl w Smoleńsku i oceniająca na 10 takie gówno jak Solidarni 2010.Nazwiska takie jak Żuławski,Kutz,Bergman,Lynch,Szulkin
,Browning,Majewski i Murnau nic ci pewnie nie mówią,bo dla ciebie to Żydzi co widać po zablokowaniu komentarzy na forum Kutza,ale ja nie zniżę się do twojego poziomu,bo nie masz argumentów więc wyzywasz i mówisz o mnie gimbus,a ja nie uznaje radia maryja za rozgłośnie tylko sektę na czele z jej skur***** redaktorem,politykiem i h** rydziem dlatego pisze z małej litery jak zmarłego lecha sr*czyńskiego. Może nie zauważyłeś,ale jak nie masz argumentów to obrażasz ludzi i osoby takie jak alien_2 i przemyslaw18 nie piszą z tobą więc ja też nie zamierzam dyskutować z kimś kto nie ma argumentow i zachowuje się jak katolicki wyznawca pisu.
Boże... mamusia powinna pozbawić cię, dziecko, komputera, bo ilość wypisywanych przez ciebie bzdur jest niewiarygodna. :)
No cóż alien_2 i przemyslaw18 już z tobą nie piszą,a ja widzę,że nie masz argumentów do dalszej dyskusji.Nara pisowcu.