Spadkobiercy

The Descendants
2011
6,7 86 tys. ocen
6,7 10 1 86423
7,2 44 krytyków
Spadkobiercy
powrót do forum filmu Spadkobiercy

Film, który łączy niesie ogromny ładunek emocjonalny - z jednej strony opowiada o tragedii, z drugiej od czasu do czasu śmiejemy się przez łzy ze względu na rzeczywistość, która - jak to rzeczywistość - nie potrafi uszanować cierpienia, tworząc niekiedy śmieszne sytuacje.

Dobry film, dla obojga płci. Gra aktorka Clooney'a na najwyższym poziomie. Młodzi (no, niech będzie młodsi) aktorzy równie dobrze poradzili sobie z ciężarem ról.

ocenił(a) film na 9
julia_salwer

Juz od pewnego czasu uważam że Clooney to mistrz a to kolejny film który to potwierdza. Uwielbiam kiedy cięzkie tematy są poruszane z taką lekkością jak w Spadkobiercach.

ocenił(a) film na 8
Qaziqs

Dodatkowo piękne zdjęcia!

ocenił(a) film na 9
julia_salwer

Mogę sie podpisać pod Twoimi słowami:)
Poza tym to nie jest lekki film na sobotnie popołudnie jak pisali w sąsiednim wątku. Ja widziałam w nim m.in. przemianę - relacji (ojciec - córki) i siebie. Miałam też -może dziwnie brzmiącą- refleksję, że ta choroba i śmierć matki, to coś co zmieniło ich (znowuż ojca i córek, no bo nie matki) życie na lepsze (oczywiście dzięki ich decyzjom/ zachowaniu). Zakończenie jest szczęśliwe, ale nie wyidealizowane, a bohaterowie włożyli w nie jakiś wysiłek (bo w życiu często ludzie są dumni albo zbyt wpatrzeni w siebie by się zmienić, ale jak widać wiele jest możliwe).