Spadkobiercy

The Descendants
2011
6,7 86 tys. ocen
6,7 10 1 86423
7,2 44 krytyków
Spadkobiercy
powrót do forum filmu Spadkobiercy

Film o "Nie-Raju"

użytkownik usunięty

Nie było łatwo wskoczyć mi w tempo, klimat tego filmu o facecie zaskakiwanym przez życie ze wszech stron. Gdy już powieka się przymykała, coś tam się obudziło we mnie i polubiłem ten film niczym dzieciak nową zabawkę. Clooneya nie lubię, ale cholerka znów daje kawał dobrej aktorskiej roboty, swoista "miękkość" jego roli w ostateczności ma swój cel i sens. Ale zwracam uwagę na Shailene Woodley - młoda piękna, z charakterem, jest jak ta szczypta chilli w pysznej gorącej czekolady. Ale na Hawaje to ja raczej się nie wybieram...oj nie!

ocenił(a) film na 7

trochę się przez nią skupić nie mogłem na filmie niestety :P
Clooney dobry, ale na mój gust dalekie jest to od oscarów, ale Oscara ma w kieszenie bo poważni kkandydaci nawet nie zostali nominowani, mowa tu o Fassbenderze i Goslingu. Wstydu jeszcze nie widziałem, ale Rola Goslinga myślę że była lepsza niż Clooneya, a Clooney powinien dostać Oscara za reżyserie, bo Idy Marcowe, wraz z Dziewczyną z tatuażem chyba najlepiej wyreżyserowanymi filmami, szczególnie Idy Marcowe. A scena rozmowy Goslinga z Clooneyem to majstersztyk w ich wykonaniu, a przede wszystkim Clooneya, bo w końcu on to reżyserował :)