Spadkobiercy

The Descendants
2011
6,7 86 tys. ocen
6,7 10 1 86423
7,2 44 krytyków
Spadkobiercy
powrót do forum filmu Spadkobiercy

Nie zdziwilbym się gdyby dostał oscara bo naprawdę zagrał świetnie.Ocena filmu na filmweb zdecydowanie zaniżona.Osobom którym tego typu filmy się nudzą radzę niech po prostu pozostaną w świecie harrego pottera.Nie bedą musieli marudzic że stracili czas.

ocenił(a) film na 9
maciekb80

Zgadzam się, ocena niesprawiedliwa. 8/10 to obiektywne minimum, sam oceniłem na 9/10, bo dawno nie oglądałem czegoś równie wyciszającego jak "Spadkobiercy".

ocenił(a) film na 8
jojok21

dzięki wielkie za poparcie.Mało jest takich ludzi jak my

ocenił(a) film na 8
jojok21

zgadzam sie z tobą w 100 %

ocenił(a) film na 9
maciekb80

Zaskakująca jest w ogóle ta rozbieżność ocen (warto przejrzeć IMDb) - są ludzie zachwyceni, są tacy, którzy "Spadkobierców" uważają za obraz dobry, ale nic ponadto, są też tacy, którzy nie szczędzą słów krytyki dosłownie wyżywając się na najnowszym dziele Payne'a.

Jeśli chodzi zaś o zagraniczne recenzje portali filmowych (crirtic reviews) to opinii skrajnie negatywnych w zasadzie brak (zaledwie pięć ocen na poziomie 50-55/100, dwie 65/100, reszta w przedziale od 75 do 100/100). Bazuje na: http://www.metacritic.com/movie/the-descendants/critic-reviews (łącznie 43 recenzje). Uff, nieco się uspokoiłem :).

Ktoś napisał (w jednej z recenzji czy też na forum - nie pamiętam), że :"Spadkobiercy" to jeden z tych filmów, które mogłyby się w ogóle nie kończyć. Absolutnie się pod tym podpisuję i wtrącę swoje trzy grosze: świetny film poznaje się po tym, że po jego zakończeniu pozostajemy w fotelu i jeszcze długo gapimy się na napisy końcowe, a właśnie tak było w przypadku mojego seansu "Spadkobierców":).

ocenił(a) film na 8
jojok21

Fajnie, że są różne oceny... bo i gusta odbiorców są różne. Inaczej było by monotonnie. Ja osobiście wysoko oceniam ten film jak i rolę Clooneya :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
maciekb80

George Clooney zagrał bardzo dobrze. Co do samego filmu to niezły, z pewnością warto obejrzeć, ale według mnie nie zasługuje na 9 czy 10.

ocenił(a) film na 7
maciekb80

Kolego daj spokój z Potterem, bo wyjątkowo żenujący sposób na dowartościowanie się wybrałeś...
Uwielbiam Pottera, ale ten film także mi się podobał uważam, że jest dobry i wartościowy.

Mierzi mnie natomiast dowartościowywanie się poprzez obrażanie lubiących inne gatunki widzów,...

ocenił(a) film na 8
Ashganka

A to ja nie wiedziale.W takim razie przepraszam bardzo.

maciekb80

Super rola:)