Spadkobiercy

The Descendants
2011
6,7 86 tys. ocen
6,7 10 1 86423
7,2 44 krytyków
Spadkobiercy
powrót do forum filmu Spadkobiercy

Spadkobiercy

ocenił(a) film na 6

Szału nie ma- nic odkrywczego, nowego czy zaskakującego. Dosc banalna historia, ktora broni sie tym ze jest sprawnie opowiedziana, nakrecona i wyrezyserowana. Aktorstwo tez jest na plus ale Clooney i Oscar? Kazdy z nominowanych jest w tym roku lepszy od niego. Jezeli mialbym pokrotce scharakteryzowac jego role to byloby to jedno słowo-poprawna. Tak jak i caly film Payne'a . Komediowosc tego obrazu czasami mnie draznila-mialem wrazenie, ze probuje sie widza rozbawic na sile w sposob kompletnie niewiarygodny. Rozkapryszona małolata-corka glownego bohatera, ktora idzie po raz pierwszy do szpitala do matki i zaczyna rzucac pod jej adresem inwektywami, podczas gdy ta jest w spiaczce podlaczona do respiratora i niedlugo umrze-mialo byc i smiesznie i dramatycznie wyszlo nieprzekonujaco. Tak jak i watek jej chlopaka Sida-doczepiony na sile. Być moze w zamierzeniu scenarzystow postac ta miala stanowic jakas przeciwwagę dla rodziny , stanowic tez wentyl bezpieczenstwa dla corki , ktora niejako dopiero co "przeprasza" sie z ojcem i potrzebuje miec blisko siebie kogos z zewnatrz. Ok niech bedzie. Jednak jak to sie ma do calej historii? I znowu- po to jest on wprowadzony aby kilkoma niewybrednymi choc trzeba przyznac dosyc zabawnymi tekastami, rozerwac publikę. Schmidt byl bardzo dobrym filmem, Sideways znakomitym-dlatego tez mialem spore oczekiwania co do nowego filmu Alexandra Payne'a. Zawiodlem sie. Moze bez bolu zebow ale jednak. Ot historia jakich widizelismy juz dziesiatki razy i to niejednokrotnie w lepszym wykonaniu.

ocenił(a) film na 6
Capote123

Ja się całkowicie zgadzam, nie rozumiem co tu w wątkach ludzie piszą, jak to film cudowny i oskar dla Clooneya. Owszem zagrał dobrze ale nie jest to mistrzostwo świata. Wątek z chłopakiem absolutnie zbędny i wątek komediowy, którego właściwie na próżno szukać jest marny do granic. Ocena filmu jaka jest każdy widzi i mnie jakoś nie dziwi.

ocenił(a) film na 6
anoysath

Dzieki za poparcie:)

ocenił(a) film na 6
Capote123

W sumie ja tez popieram. Spokojny film, ładne zdjęcia, ciekawa hawajska muzyka, Clooney ok, krótko mówiąc można obejrzeć, ale bez szału.

Capote123

Aktorsko film wypada świetnie i tutaj bym się nie zgodził, lecz z resztą owszem. Muzyka również znakomicie komponuje się ze zdjęciami, ale fabuła jest stanowczo zbyt płytka, a te żartobliwe wstawki nijak pasują do całości.

Powinno się jednak promować ten film, bo jak na FW to ocenę ma diabelnie niską, gdzie mnóstwo potworków ma oceny około-ósemkowe.