Spadkobiercy

The Descendants
2011
6,7 86 tys. ocen
6,7 10 1 86423
7,2 44 krytyków
Spadkobiercy
powrót do forum filmu Spadkobiercy

Tylko dlatego że jest tam Clooney , ktokolwiek zwrócił uwagę na ten film, bo nie oszukujmy się, jest on naprawdę niskiego pokroju. Nie wspominając , że jest strasznie nudny, wogóle nie śmieszny , niczym nas nei zaskakuje, temat oklepany.... FILM DLA ZDESPEROWANYCH , ZNUDZONYCH LUDZI , którzy naprawdę nie mają już nic innego do wyboru do obejrzenia. Ta denna produkcja nie jest warta oglądania, nie wiem skąd te wszystkie nominacje, kiedy oglądajac go myślałam, że zanudzę się na śmierć ,a każde inne , byle jakie zajęcie w tym momencie wydawało się ciekawsze. Żenada 5/10/

itfucksmeover

Żenada przy ocenie 5/10? Nie oszukujmy się, gówno znasz się na ocenach i ocenianiu, a twój komentarz jest tyle samo wart.

ocenił(a) film na 5
_Rayearth

Proszę bardzo, ciekawe jak to skomentujesz . Może fanka Clooneya , huh? ;] I wybacz ale widziało się dużo lepszych filmów, film najgorszym nie jest , ale oglądac też nie warto i zdecydowanie na ocenę taką a nie inną zasługuje.

ocenił(a) film na 7
itfucksmeover

Na 5/10 ten film raczej nie zasługuje. Spodobał mi się hawajski klimat i to, że pomimo poważnego tematu zabrakło żałobnej atmosfery jak to w polskich filmach bywa. Poza tym dobrze zobaczyć normalną historię okraszoną odrobiną humoru i całkiem zwyczajną rolą Clooneya.

DonDominik

Przyjemny film. Ciekawa historia przedstawiona w nieco inny sposób. Na pewno oglądając go nie traci się czasu, ale cóż kwestia gustu.

EleanorRigby

Zgadzam się, bardzo dobry film, ta niby sielska hawajska nuta, ale problemy życiowe i tyle.

użytkownik usunięty
majaluki

racja

ocenił(a) film na 7
DonDominik

A mm na 6.8

ocenił(a) film na 7
itfucksmeover

dorośnij dzieciaku to może bardziej ambitne tematy i filmy w końcu zaczniesz rozumieć.

użytkownik usunięty
black_bastard

...również racja

black_bastard

ale co tutaj jest do rozumienia bądź nie rozumienia? Jest to wszak bardzo prosta historia o bliskości, jej braku i jej odnajdywaniu. Nic w tym filmie nie zachwyca, zgadzam się tylko z uwagą powyżej, że "niby sielska hawajska nuta, ale problemy życiowe i tyle" (@majaluki), ale to w pierwszych 5 minutach filmu mówi główny bohater.

ocenił(a) film na 7
irgha

niektorzy, zeby zrozumiec tak proste rzeczy musza niestety dojrzec, wlsnie dlatego

black_bastard

ale rozumienie tych prostych rzeczy nie powoduje, że daje się filmowi wysoką ocenę. dojrzałość nie ma nic wspólnego z oceną filmu, który jest po prostu płaski, nic się w nim nie dzieje, emocje wyrażane są w mało prosuszający sposób, tych emocji tam właściwie nie ma, jedyna ciekawa postać to kolega Alex, Sid. Chłopak na pozór prosty, ale tak naprawdę najlepiej widzący co się dzieje. Zgadzam się z załozycielem tematu. Jedynym jego błędem jest za wysoka ocena w stosunku do tego co o filmie napisał. Jest on na portalu od niedawna i pewnie dlatego jeszcze nie skalibrował skali. Ja nadal mam problem, bo w moim odczuciu skala nie powinna być rozpieta od 1 do 10, wyatarczyłoby 1-5, bądź szkolne 1-6. Bo jaka jest właściwie róznica między ujdzie a średni?

ocenił(a) film na 8
itfucksmeover

Mnie się właśnie gra Clooney'a nie podobała, ale film fajny. Mnie nie nudził, temat może i oklepany, ale wykonanie wciągnęło. Fabuła ciągle idzie do przodu, nie zatrzymuje się w miejscu. Film ok. 1h50min, a nie ma momentów na siłę wklejanych, by sztucznie przedłużać. Oskarami nie ma się co sugerować, każdy wie, że to jest skomercjalizowane przedsięwzięcie i z wybitnymi dziełami to już ma mało wspólnego. Daję 8/10 za śmieszne dialogi/scenki w niektórych scenach, Sid'a, widoczki, muzykę, klimacik i fajny scenariusz, który nie jest tak do końca liniowy. ;)

ocenił(a) film na 8
itfucksmeover

Film jest dobry jako dramat, nie jako komedia i jeżeli ogląda się z nastawieniem że ma to być np. dynamiczna komedia to nic dziwnego że film wydaje się "żenujący" i nudny. To podejście do filmu jest niewłaściwe...

Canimalz

nie nastawiłam się na komedię, ale na dramat, a dostałam film obyczajowy.

ocenił(a) film na 8
irgha

Ja uważam że w takiej właśnie formule ten film jest w porządku. Może faktycznie nie koniecznie oscarowy ale z całą pewnością dobry.