Spadkobiercy

The Descendants
2011
6,7 86 tys. ocen
6,7 10 1 86423
7,2 44 krytyków
Spadkobiercy
powrót do forum filmu Spadkobiercy

Wspanialy film super rola Clooneya wreszcie jakiś porządny dramat

roland_roland

popieram !

roland_roland

Super rola Clooneya? Tak bardzo się nie zgadzam...

ocenił(a) film na 8
Purslane

a to dlaczego sie nie zgadzasz

roland_roland

Bo nie uważam, żeby zagrał super. Najwyżej przeciętnie.

ocenił(a) film na 8
Purslane

ok pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
roland_roland

"Michael Clayton"'

ocenił(a) film na 9
roland_roland

Konkretny i porządny film. Żadnych bzdetów. Sam realizm. Nie bez podstaw Oscary i nominacje. Polecam serdecznie.

ocenił(a) film na 5
eagle_3

Zupełnie się nie zgadzam, nudny tak jak Amerykanin. Jest to film o człowieku homoseksualiście najprawdopodobniej, który zarabia krocie i ma duży majątek a jeździ starą Hondą za kilka tys $. Ale to tak tylko tytułem wstępu. Cały film najwyżej na 5, nic takiego. Za co te Oskary oni rozdają to ja już naprawde nie wiem. Owszem, dobrze zagrał zniewiewścalca ale nic poza tym.

ocenił(a) film na 9
mercg

No jak tandetny "Wyjazd integracyjny" jest lepszym filmem od "Spadkobierców" to ciekawe spojrzenie niektórzy mają. Każdy ma swoje zdanie.

ocenił(a) film na 5
eagle_3

Owszem, większośc polskich komedii od jakichś 10 dobrych lat jest bardzo kiepska, np. Ciacho, weekend i tak by można mnożyc ale wyjazd integracyjny wcale nie był najgorszy a szczególnie trio- Frycz, Karolak, Glinka. Podobała mi się ich gra i sam scenariusz ich nazwijmy to, perypetii. Nie wiem czy widziałeś Pogode na jutro - klasyfikowany jako dramat, komedia, obyczajowy - czyli prawie tak samo jak Spadkobiercy ale jeżeli jego oceniłem na 7 to spadkobiercom nie moge dac więcej jak 5 z czystym sumieniem.

mercg

Osobiście, jak widzę Karolaka na ekranie (dużym lub małym, bez znaczenia), to już wiem, że będę się męczyć podczas oglądania...

ocenił(a) film na 8
roland_roland

Przyłączam się do opinii! 8/10

ocenił(a) film na 8
roland_roland

George tak się pięknie rozwija, że aż miło popatrzeć :)

ocenił(a) film na 9
voitaco

bardzo dobrze powiedziane :)