zgadzam sie z toba:) teraz juz nie ma rewelacyjnych i niepowtarzalnych filmów:) byłam na tym i szczerze usmiałam sie niezle ale nie z zartow tylko z głupoty tego filmu za to daje 7/10:) byłam tez na Żelaznej Damie i Meryl zasłużyła na Osckara:) wiedziałam to odrazu po obejrzeniu filmu:) była świetna oby wiecej takich aktorek moze Natalie Portman..........
dokładnie, teraz można pomarzyć o prawdziwym "arcydziele". Zobaczcie jakie filmy rywalizowały w tym roku: Hugo, Spadkobiercy, O północy w Paryżu ,Drzewo życia. Są to filmy co najwyżej niezłe, nie zasługujące na nominacje Kiedyś o takie miano walczył np: Forrest gump z Shawshankiem. A teraz? Kiedyś był lepsze filmy, o wiele lepsze. Teraz można pomarzyć o takich filmach jak Forrest Gump, Taksówkarz, Lot nad kukułczym gniazdem, Zapach kobiety, Braveheart. Kiedyś kino było o wiele lepsze.
wiecie czemu tak sie dzieje?? Ponieważ te ''gwiazdy'' które są teraz nie mają w sobie za grosz doskonałości:) ci którzy grali w dobrych filmach już się starzeją może nawet niedługo umrą:( troche to smutne ale taka jest rzeczywistosc:) popatrzcie własnie na Streep:) ona jest juz w podeszłym wieku i nie jest taka jak ci młodzi aktorzy:) zupełne przeciwieństwo:) myśle że powinniśmy szanować tych starszych aktorów np takich jak Tom Hanks czy reżyser Spielberg:)