Spadkobiercy

The Descendants
2011
6,7 86 tys. ocen
6,7 10 1 86423
7,2 44 krytyków
Spadkobiercy
powrót do forum filmu Spadkobiercy

nudaaa

ocenił(a) film na 3

Nudny-słaby-dobry scenariusz do kolejnego odcinka mody na sukces-nie polecam

ocenił(a) film na 7
kamisz77

Moda na sukces nie jest nudna.

ocenił(a) film na 9
kamisz77

Zobacz ocenę na rotten tomatoes. Twoja ocena świadczy o tym, że się nie znasz.

ocenił(a) film na 3
pumpernikiel_2

Ale ja nie muszę mieć ocen podporządkowanych pod publikę, że wszyscy to i ja, wszyscy lubią Tuska, co nie znaczy że ja też muszę.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
kamisz77

Ja tylko mówię, że się nie znasz. Lubić to ty możesz nawet i Castro, nie interesuje mnie to.

ocenił(a) film na 8
kamisz77

kto niby lubi Tuska?

ocenił(a) film na 8
kamisz77

A czego Ty się człowieku spodziewałeś po dramacie, w którym wątkiem przewodnim jest żegnanie się z przebywającą w śpiączce matką i żoną? Jeżeli przemawiają do Ciebie tylko pościgi i strzelaniny to po co oglądasz takie filmy?! "nuuda" - ale koleś dowalił. Osłabiają mnie tacy ludzie, ale płycizna...

ocenił(a) film na 2
alano

Ale ten film jest naprawdę nudny... nie chodzi mi o szybkie samochody i strzelaniny których z oczywistych względów tam niema :P 2 godziny filmu a wszystko tak pooooowooooli się rozwija że walczyłem ze snem oglądając to :P

ocenił(a) film na 8
Gwinezjusz

Mam taką radę - odpisuj z konta z którego zaczynałeś pisać.

alano

Wtrącę się, ale po części muszę przyznać rację założycielowi tematu. Ten film moim zdaniem także jest nudny, a nie należę do fanów 'pościgów i strzelanin'. Świetna gra aktorów, ale sama historia bardzo nijaka. Nominacji do Oscara się nie dziwię, bo to film w guście akademii, w pewnym sensie podobny do wielu innych nominowanych z poprzednich lat, ale żadne arcydzieło to to nie jest.

A argument z Rotten Tomatoes kompletnie do mnie nie przemawia. Jasne, dobrze się zasugerować tą stroną wybierając film do obejrzenia, ale nie można traktować jej jak wyroczni, bo wtedy za arcydzieło musielibyśmy uznać "Avatara".

ocenił(a) film na 7
Goku

To że nie ma akcji, to jeszcze nie znaczy, że nudny. Mnie się w kinie nie nudziło. Obejrzałem z przyjemnością - piękne zdjęcia, świetna gra aktorska. No, ale może dlatego, że też mam dwie dorastające córki ;-)

ocenił(a) film na 2
alano

alano to na pewno do mnie? Bo nie za bardzo ogarniam o co ci biega :D

kamisz77

Nudny strasznie. Zawsze się znajdzie jakieś stado baranów co owczym pędem przytaknie nominacji bo holiłut się nie może mylić.

ocenił(a) film na 8
generaljack

Pragnę zauważyć, że nie tylko "Holiłut" go dostrzegło, to, że wam się film nie podobał, nie znaczy, że cała reszta jest baranami - trochę szacunku do innych ludzi

ocenił(a) film na 9
Pauleta

Jak dla mnie genialny film. Nie bede twierdzil, ze jak ktos uwaza inaczej to sie nie zna.
Osobiscie zxasnalem na Kill Bill.
Spadkobiercy = bardzo fajna historia, poruszajace emocje, dobra gra aktorow. Nic wiecej nie potrzeba.
Miano komedi raczej na wyrost, dla zachecenia widza pewnie, ale bez oszukanstwa to jest DRAMAT. Bardzo dobry dramat.
Moze odrobine na wyrost, ale.......... 9/10

fafnir

Kill Bill to niby jakiś wzór dobrego filmu??:D

Pauleta

Staram się zrozumieć jak komuś może się podobać tak słaby film .

ocenił(a) film na 9
generaljack

Wzór to może być na obwód koła. Kill Bill to przykład filmu z lepszą oceną, a jednocześnie beznadziejnie płytkiego i nudnego, nawet jak na Tarantino :/.
Oczywiście to tylko moje jak najbardziej subiektywne odczucia ;]

i nie wszystko trzeba rozumieć. Wszak to nie jest obowiązkowe.