Kto waszym zdaniem powinien skomponować muzykę ?
Muzyka Newmana do Skyfalla bardzo misie podobała , ale brakowało mi jednego :
dodania bondowskich rytmów Johna Barry'ego i Monty Normana , chodzi mi oczywiście o
fragmenty takich utworów jak James Bond Theme czy Bond back in action again .
Marvin Hamlisch , Bill Cinti włączyli to do swoich ścieżek , ale Newman niestety zapomniał ,
choc sam soundtrack jest bardzo dobry .
Chciałbym by Newman napisał muzykę do kolejnej części , tylko z nawiązaniem do twórczości
Barry'ego .
Choć nie mam nic przeciwko Davidowi Arnoldowi .
Choć ktoś taki jak Howard Shore , Lalo Schifrin czy ponownie Bill Conti tez mogą być :D
Przereklamowany , a już na pewno nie zasługuje na 1 miejsce w rankingu !
Sam siebie kopiuje , i często robi denną muzykę (Batmany , Sherlock Holmes:Gra cieni , Karmazynowy przypływ) .
Jest też film (Megamocny) , w którym pisze że Zimciu robił tam muzykę , a żądnej tam nie słychać poza kawałkami AC/DC czy Guns'n'Roses i kilkoma popowymi .
Ale cenię sobie jego muzykę do serii Piraci z Karaibów i Incepcji . Choć jeden z motywów to kopia Gladiatora , a jeszcze jeden to kopia Man with a harmonica Ennia Morricone .
Ale dałem mu 8/10 z sentymentu dla Piratów .
Pozdrawiam .
W incepcji była świetna muzyka ...
W interstellar też taka będzie ..
Kogo proponujesz jako kompozytora do Bonda 24 ?
hmm .... Z ,,weteranów'' proponowałbym Lalo Schifrina lub Billa Contiego . Z ,,odrobinę młodszych'' Thomas Newman , Howard Shore lub Dnny Elfman . Ale fajnie , gdyby odkryto jakiegoś młodego , utalentowanego kompozytora , którego muzyką moglibyśmy się cieszyć w przyszłości ;)
http://www.filmweb.pl/user/kw1999/blog/553689
Zapraszam do krytykowania .