6,7 194 tys. ocen
6,7 10 1 193508
5,8 62 krytyków
Spectre
powrót do forum filmu Spectre

Od czasu restartu serii, każdy kolejny film był obiecujący i każdy kończył się
rozczarowaniem - największe z nich to Skyfall, który zapowiadał się najlepiej. Nie
będę kolejny raz tracił czasu. Wolę sobie wrzucić starego dobrego Bonda z
Brosnanem, Daltonem, Moorem czy Connery. Nowy Bond to dno i dwa metry
mułu.

nbl_raziel

Nie wiesz co dobre. Bondy z Brosnanem to dopiero dwa metry mułu. Podobnie jak Moonraker, Diamenty są wieczne, Zabójczy widok, Operacja piorun. Ale oglądaj, co chcesz, kogo to interesuje?

Karina_15

Jak cię to nie interesuje to po co komentujesz? Jak tobie odpowiada skrzyżowanie Bonda z Bird Cage i Home alone, w dodatku poganiane tonami absurdu, to twoja sprawa. Ja wolę starą serię.

nbl_raziel

Tony absurdu to były w poprzednich seriach. Absurd gonił absurd, to wie każdy. Bird Cage i Home Alone? Ale banały. Widocznie nic nie zrozumiałeś ze Skyfall (bo jak rozumiem do tego filmu nawiązujesz) i dlatego sypiesz dziecinnymi, wyświechtanymi porównaniami.

Karina_15

Masz rację. Nie zrozumiałem dlaczego Bond zżyna z Kevina, zakładającego pułapki na Joe Pesci'ego ani dlaczego główny antagonista molestował go seksualnie. W starych filmach to wszystko chociaż miało sens. Tutaj nie ma.
https://www.youtube.com/watch?v=5FWfg__wKSY
Cała prawda, całą dobę :p

nbl_raziel

Naprawdę te czerstwe starocie z YT nazywasz 'całą prawdą'? W starych filmach WSZYSTKO miało sens? Np. kiedy Brosnan skakał z klifu i skoczył dokładnie na lecący samolot? Nie ośmieszaj się. Antagonista NIE molestował seksualnie Bonda, lecz chciał go poniżyć ale Bond wyszedł z tego obronną ręką rzucając tekst "What makes you think this is my first time?" A Honest trailers są dla pryszczatych, zresztą zrobili podobne klipy do większości filmów i należy je traktować z przymrużeniem oka. Polecam ci mniejsze spięcie dupy.

Karina_15

Jak na razie to ty spinasz dupę. Jak pisałem, skoro ci się podoba nowa seria, to twoja sprawa, ja wolę stare filmy. Nie wiem po kiego grzyba się rzucasz. Zresztą atakowanie personalnie rozmówcy to słaby sposób prowadzenia dyskusji.

A to, że "stary" Bond robił takie sztuczki - taka była konwencja serii. Bond nie miał być super realistyczny, tylko skuteczny.

nbl_raziel

Twoja strata, łosiu. Bondy od restartu są ZAJE.BISTE.

White_Carnation

Kolejny. Bondy po restarcie wypadają blado i na tle starej serii i na tle np. Bourna.

nbl_raziel

BZDURA!

White_Carnation

Jeszcze tupnij nogą :)

nbl_raziel

Jak na razie, to ty tupiesz....

White_Carnation

Ludzie ile wy macie lat? Ktoś napisał, że nie podobał mu się jakiś film i zaraz jest łosiem i spina dupę. I oczywiście nie zrozumiał filmu (koronny argument). Polecam jeszcze zajrzeć w moje oceny i na tej podstawie stwierdzić, że się nie znam.