6,7 194 tys. ocen
6,7 10 1 193508
5,8 62 krytyków
Spectre
powrót do forum filmu Spectre

Reżyser.

ocenił(a) film na 4

24 część o przygodach 007 prawdopodobnie znowu nakręci Sam Mendes. Praca przy 'Skyfall' bardzo mu się podobała i niedawno stwierdził, że nie miałby nic przeciwko kręceniu następnej części.

Jak powinniście wiedzieć, niedawno wyciekł też 'news' mówiący o pomyśle Mendesa i Logana na nową część Bonda. Wiele wskazuje na to, że film zobaczymy nawet za niecałe dwa lata, bo praca nad scenariuszem ruszyła, a pieniądze są (rewolucyjne zarobki 'Skyfall').

użytkownik usunięty
SgtPepper1942

I dobrze, Mendes spełnił swoje zadanie, i ucieszę się bardzo, jak Mendes albo ktoś potwierdzi tę informację.

ocenił(a) film na 5
SgtPepper1942

Mendes nie spełnił żadnego zadania. Film ciągnie się jak flaki z olejem. Jest pozbawiony wszelkich "znaków szczególnych" Bonda. Miał byc "psychologiczny", ale nie jest. A nowy Q, to już totalne nieporozumienie.

Szczególnie irytująca była scena, jak pił tę swoją herbatke, stojąc przy laptopie. Wcześniej, fundament pod ten "gag" (gag???) położyła rozmowa o starym statku holowanym na złom, co też nie było zbyt dobrym chwytem, w odniesieniu do samej postaci Bonda. Tak się nie pisze scenariuszy, zwłaszcza tych z warstwą psychologiczną. To było zagranie pod publiczkę. Jedynie riposta Bonda o "pociągnięciu lub nie" za spust, uratowała tę scenę.

O wiele bardziej chwytliwe byłoby, gdyby to Silva wypowiedział te słowa do Bonda, na wyspie, pokazując mu jakiś stary wrak statku, przycumowany, do brzegu i zapomniany. Bo przeciez Silva znał negatywne wyniki powtórnego testu Bonda.

Nie czas tu na takie analizy ani nie miejsce. Chciałem tylko poprzeć czymś moja opinię o Mendesie.

Za to podoba mi się Mallory. Facet z jajami. Jestem pewien, że świetnie zastąpi wiecznie obrażoną "M" i będzie ciekawie. Już jest ciekawie.