PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=654406}
6,7 192 tys. ocen
6,7 10 1 192000
5,8 81 krytyków
Spectre
powrót do forum filmu Spectre

Wszyscy wieszają psy na tej części ale nikt nie mówi o wielu plusach tej części.

Świetne zdjęcia - Wiadomo pionierem był Skyfall ale tutaj mamy wiele świetnych ujęć (Sam wstęp to miazga). Ja bym dodał do tego jeszcze sceny w Rzymie które też można wyróżnić.
Muzyka - No na pewno top 3 jeśli chodzi o Bondy. Idealnie dobrana pod wiele scen.
Efekty specjalne - Mieliśmy tu największą kontrolowaną eksplozje. Nie był to Bond robiony na odpieprz lecz na prawdę mamy tu do czynienia z porządna robotą.
Batista - Dawno nie mieliśmy tak fajnego przeciwnika, tak wymagającego. Nie łatwo było go pokonać. Niczym Buźka za czasów Rogera.

Trzeba też dodać, że Craig grał tutaj ze złamaną nogą. Myślę, że to mocno wpłynęło na jego grę w tym filmie. Odpowiada to w dużym stopniu na zarzut jako by wyglądał tutaj na zmęczonego graniem postaci Bonda.

Pamiętam jak byłem w kinie na Spectre. Na prawdę oglądałem ten film z zapartym tchem. Co prawda było kilka momentów, gdzie akcja zwalniała ale generalnie ciągle się coś działo. Ale takie właśnie było kino Mendesa. Dobrze dozował nam kolejne dawki na przemian akcji-refleksji.

Jeszcze zatęsknimy za takimi filmami jak Spectre. Mówię wam to z całym przekonaniem!

maciejas512

A więc tak, co z tego, że są dobre zdjęcia, efekty specjalne skoro fabuła jest kiepska? Czy John Carter miał z buta dostać Oskara bo dużo pieniążków wydano na niego?
Muzyka, no jeśli pominie się ten słynny wstęp, to jest on... taki jak inne Bondy.
Antagonista, jest kiepski, przerysowany, pojawia się tak od, po prostu ma być jako połącznie poprzednich Bondów.
Mam też dodać punkty filmowi, bo ktoś sobie coś zrobił? Równie dobrze, każdy film z dedykacją na końcu powinien mieć +100 do oceny.

Nie podałeś nic po za wymuszeniami, że MUSISZ doceniać tą część, bo coś tam wydali kasy, bo Craig złamał nogę...

Bilet95

Nie jest kiepska.