6,7 194 tys. ocen
6,7 10 1 193508
5,8 62 krytyków
Spectre
powrót do forum filmu Spectre

szału nie ma

ocenił(a) film na 5

Takie wrażenie. 1 Daniel się postarzał. 2 Naciągana na siłę kontynuacja poprzednich części. 3 Cienka ta Bellucci (tak z 5 min na ekranie). 4 Ładne widoki i sceneria. 5 Niezły pościg samochodami. 6 Najgorsza rola Waltza - taki nijaki.

ocenił(a) film na 4
KKJ

Monica nie ma tam wiele do grania i jest to rola niemal epizodyczna, twórcy nie odważyli się, też pokazać scen seksu, choć z fabuły wynika, że do niego doszło. Waltz nie ma tu czego grać, dwa aktor w którymś już z kolei filmie gra czarny charakter, cudów nie ma jak nie ma scenariusza, postaci to nawet Waltz nie pomoże, z kolei zaskoczenie na plus do Bautista po części dlatego, że jego pojawienie się na ekranie zwiastuje więcej akcji.

ocenił(a) film na 7
KKJ

Zgadzam się. Skyfall o niebo lepszy. Wyszłam trochę rozczarowana z seansu. Byłam na Minimaratonie i miałam bardzo dobre porównanie do Skyfall. Za dużo jak dla mnie romantycznych scenerii i mimo wszystko nie dociągnięć w filmie (nowa kochanka Bonda, która dostała w twarz w pociągu nie miała nawet mini zadrapania, lub zero ludzi w pociągu podczas gdy ten duży facet chcę ich zabić, chodź przewinęli się przez 3 wagony itp). Postacie dosyć "płytko" pokazane. Po akcji w Rzymie (którą uważam za najlepszą w całym filmie) spodziewałam się walki z Mafią, Bellucci myślałam, że będzie pierwszoplanową postacią, a nie "czwartoplanową". Nowy M jakiś taki nijaki, bez charakteru. Generalnie film miał dobry zamysł, ale gdzieś w tym chyba się pogubili.

ocenił(a) film na 6
KKJ

Dziewczyna ze Skyfall też długo sobie nie pograła. Parę minut w Szanghaju, na jachcie i na wyspie Silvy i tyle z jej roli, mimo że była tą główną, a zagrala jak epziod.