PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=850261}

Spider-Man: Bez drogi do domu

Spider-Man: No Way Home
2021
7,6 105 tys. ocen
7,6 10 1 105449
6,6 78 krytyków
Spider-Man: Bez drogi do domu
powrót do forum filmu Spider-Man: Bez drogi do domu

Jak w temacie, film świetny, z bardzo dużymi nawiązaniami do dwóch starszych serii filmów o człowieku- pająku.
Nie podobały mi się jednak 3 rzeczy:
1. Scena pierwsza po napisach- jak E. Brock/ Venom znalazł się w świecie Petera (Toma) skoro nie znał Petera.
2. Część Venoma została w wyżej wymienionym świecie- trochę naciągnięte.
3. Laboratorium, w którym tworzyli "odtrutki" dla czarnych charakterów oraz czas tworzenia. Laboratorium dość, proste, a w tak krótkim czasie stworzyli antidota? Wiem, że to s- f superbohaterskie , różne zeczy w uniwersum Marwela się działy ale to naciągane.
Pozdrawiam fanów spider- mana!

cree1984

Sorry, za strasznego "byka". Wyżej miało być "rzeczy", a nie "zeczy"- wstyd mi tak na forum.

cree1984

E. Brock znał spidermana tylko musisz się cofnąć do Spider-man 3 z Tobym.

ocenił(a) film na 9
pawelko2000

inny Brock (Grace), Venom (Tom Hardy) kiedy miał go poznać

skota97

To samo chciałem napisać. Brock że spidermana 3 jest z innego uniwersum niż Brock grany przez T. Hardiego

ocenił(a) film na 9
cree1984

Dokładnie symbionty to jedność jeden coś widzi to reszta już ma jakieś wspomnienia itd

ocenił(a) film na 8
cree1984

W komiksach jest to wyjaśnione. Symbionty mają wspólną genetyczną wiedzę której nie ogranicza multiwersum. Jeśli jeden symbiont dowie się czegoś w jakimś świecie wtedy wszystkie symbionty posiadają tą wiedzę nawet w innych światach. Venom coś wspomina w scenie po napisach w Venom 2. Nawet mówi że nie może Brockowi pokazać całości bo jego mózg by tego nie wytrzymał czy coś takiego.

Retro3

I to jest dobry argument! Dzięki za odpowiedź!

ocenił(a) film na 8
cree1984

Proszę bardzo. Tak jak mówię w komiksach jest to o wiele lepiej wytłumaczone niż ja tu nabazgrałem ale mniej więcej o coś takiego tam chodziło. Tylko czekać na kolejne fazy MCU. Może po Kangu doczekamy się Knulla :)