PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=850261}

Spider-Man: Bez drogi do domu

Spider-Man: No Way Home
2021
7,6 107 tys. ocen
7,6 10 1 106988
6,6 80 krytyków
Spider-Man: Bez drogi do domu
powrót do forum filmu Spider-Man: Bez drogi do domu

Otwieram wątek - Sądzicie, że kiedy może nastąpić premiera „pierwszej części” nowej trylogii. Będzie 2 letnia przerwa, czy może dłuższa ? A może nie będzie trylogii tylko wkomponują go w inne filmy Marvela.

ocenił(a) film na 8
Timot3i

Przy okazji zachęcam do komentowania i dzielenia się przypuszczeniami dotyczącymi przyszłości filmów z Spider-manem

ocenił(a) film na 10
Timot3i

mi sie wydaje ze to wymazanie pozwoli na bardziej komiksowe przygody

ocenił(a) film na 8
Timot3i

ewidentnie będzie odcięcie od Avengers i nowy start - w stronę komiksowych historii z Venomem i całą resztą. W końcu w planach kolejne 3 filmy.

ocenił(a) film na 8
_dominic_

Mam nadzieję, że się Mylisz.
Spider Man z 2002 roku oraz Niesamowity Spider Man z 2012 roku pokazały nam klasyczną genezę Człowieka Pająka, Spider Man z MCU był oryginalny, posiadał własną tożsamość poprzez powiązanie go ze Starkiem, z Avengers, z Happym, Nedem, MJ. Teraz, moim zdaniem, odebrano mu tę oryginalność, indywidualizm, chcąc upodobnić go do innych Spider Manów - jeśli to tylko droga, którą ma przejść Peter a potem to jakoś odmotają to ok ale jeśli to jest rozwiązanie na amen ... Jeśli MJ i Ned nie wrócą i Peter pozna nową dziewczynę, np. Gwen lub prawdziwą Mary Jane to znowu będzie ukrywanie tożsamości, wyznawanie prawdy lub nie, czyli powróci cały schematyzm z poprzednich filmów. Ten Peter Parker i ten Spider Man poszli już dalej i w innym kierunku niż jego poprzednicy a teraz będą go z tej drogi na siłę zawracać.
Mam więc nadzieje, że może już w drugim filmie o Doktorku jakoś naprawią życie Petera.

ocenił(a) film na 8
lelen_lis

hmm, no ja bym tak drastycznych wniosków nie wyciągał. Przede wszystkim Avengers się skończyli / rozpadli. Stark nie żyje. Reszta zajęta swoimi sprawami itp. Spiderman to mega franczyzna więc teraz pewnie będę chcieli kontynuować wątek Pająka w nieco inny sposób. Może wreszcie doczekamy się porządnego filmu, w którym Venom będzie głównym wrogiem Pająka. Opcji jest kilka, a o MJ i Neda bym się nie martwił, na pewno pojawią się w kolejnym filmie - a jak to się wszystko odkręci to już zobaczymy :)

ocenił(a) film na 8
Timot3i

Ponoć prace nad czwórką już trwają.

Timot3i

Petera z MCU nikt nie zna. Nikt nie wie o jego zdolnościach naukowych, nie ma zadnych znajomości ani technologii. Prawdopodobnie zatrudni się jako reporter w Daily B., gdzie spotka Eddiego Brocka. Być może pozna Gwen, być może rudą Mary Jane, aczkolwiek jest jeszcze Felicia Hardy :) z przeciwników poza samym Venomem to mamy bardzo szeroki wachlarz, chociażby Morbiusa*, Kravena, Scorpiona, Kameleona.

*nie wiem tylko do którego uniwersum Morbius należy, ponieważ z jednej strony zna Venoma, z drugiej niektóre sceny świadczą o tym, ze znany jest tam również Spider Man z MCU.

ocenił(a) film na 8
x_Santriel_x

Oficjalnie nie ma tu żadnej rudej MJ, to jest ta MJ tylko nazywa się inaczej, nie Mary Jane Watson tylko Michaell Jones Watson.