Mam pytanie: dlaczego zaklęcie przeniosło Venoma z Hardy do MCU, skoro on nigdy nie spotkał Spidermana ani nie wiedział kto to jest Peter Parker (w obu swoich filmach)? Dla mnie to jest straszne nie logiczne i nie rozumiem na jakie podstawie on się przeniósł.
Tak oglądałem, tylko z tego co rozumiem zaklęcie przenosiło, każdego kto znał lub spotkał Spidermana/Peter Parker. Venom z Hardy takiego spotkanie nie miał przed przenosinami. Nawet nie wiedział że ktoś taki istnieje i to jest dla mnie nie logiczne.
a to nie jest czasem tak, ze Venom który wszczepił sie w Spider Mana ( Tobiegeo z starej 3 części) to ten sam kawałek Venoma który wszczepił sie w Hardego? Dlatego go przeniosło, bo znał spider mana z innej rzeczywistosci. Ja tak sobie to rozumiem
Też tak myślałem, ale wtedy oznaczałoby że Venom może przechodzić między światami. Z świata Tobiego do świata Hardego.
I tak jest. W sumie nawet to stwierdzenie "we are Venom" nabiera sensu. Venom jest jeden, w wielu postaciach, również w różnych wymiarach. Dlatego też mógł się przenieść do spidermana cz 8 :) (spotkali się w spiderze cz 3 ).
W Venomie 2 pada zdanie ze strony Symbiota - parafrazując bo nie pamiętam dokładnej sentencji - że jest on podłączony do tzw. hive mind czyli ulu myślowego, z którym połączone są wszystkie symbioty i mają wgląd do różnych uniwersów.
Innymi słowy można by wziąć pod uwagę, że Venom z SP3 był też do tego hive mind podłączony i stąd wiedza tego Venoma na temat Spideya.