PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842826}

Spider-Man: Poprzez multiwersum

Spider-Man: Across the Spider-Verse
2023
8,1 53 tys. ocen
8,1 10 1 52838
8,2 70 krytyków
Spider-Man: Poprzez multiwersum
powrót do forum filmu Spider-Man: Poprzez multiwersum

Szukając informacji o wydaniu płyowym tego filmu trafiłem na informację, że obecnie Sony Pictures nie ma w naszym kraju nie ma dystrybutora i... to się wydaje kuriozalne! Sony, które bodaj jako pierwszy producent sprzętu miał u nas swoje firmowe sklepy, który zaczął wydawać gry z dubbingiem w czasach kiedy inni producenci konsol nawet oficjalnie nie sprzedawali swoich konsol... Czy to jest jakiś chwilowy brak dystrybutora, czy teraz będzie tak na stałe?

Czy ktoś może wie coś więcej na ten temat?

ocenił(a) film na 8
Witek_13

No jest to kuriozalne, też o tym przeczytałem dzisiaj. Jest to szczególnie bolesne przy takim filmie, że pod względem jakości bluray > jakikolwiek streaming/vod. W Polsce powoli przestajemy mieć możliwość oglądania filmów w dobrej jakości, co raz mniej dystrybutorów wydaje swoje filmy na płytach bo ludzi ta jakość nie obchodzi. Nie pozostaje nic innego jak kupować zza granicy.

Witek_13

Z tego co mi wiadomo, to odkąd w 2020 roku firma Imperial Cinepix, która była odpowiedzialna za wydawanie filmów od Sony/Paramount/Fox na nośnikach, została zlikwidowana, to od tego momentu żadna inna dystrybucja nie przejęła filmów Sony. Szczęście miały tylko filmy Paramount i Fox, a po dziś dzień filmów Sony nikt nie przejął i raczej nie przejmie.