Co za dużo to nie zdrowo. Podobno w lipcu bedzie ogłoszona tożsamość czwartego przeciwnika Spideya, najprawdopodobniej będzie nim Vulture (sęp). Jak tak sobie myślałem że skoro to będzie ostatnia część to chyba go będą musieli uśmiercić, bo nie jest w stanie sam wygrać z trzema tak silnymi wrogami a teraz jeszcze czwarty. Kiedyś słyszałem ze sojuszniczką Spider-mana będzie Kobieta kot ale od dawna nic o tym nie ma.Przecież sam Venom jest przeciwnikiem prawie nie do pokonania, żeby go pokonać będzie musiał mieć duzo szczęcia, Sandman też jest ciężkim przeciwnikiem, ale jakos sobie z nim poradzi. HoboGoblin czyli Harry będzie musiał się nawrócić i przebaczyś Peterowi, więc może Harry zginie w walce z Sandmanem lub tym Vulture bo obydwoje potrafią latać. Film chba bedzie musiał trwać 3 godziny żeby wszystko dobrze przedstawili, mi to pasi ale Sm Raimi chba nie chce zrobić tak długiego filmu. Będzie coś takiego jak X-men 3, tam nie przedstwili większości waż nych bohaterów. Ale film zapowiada sie rewelacyjnie.
całokowicie sie z tobą zgadzam kolego masz absolutna racje oby wiecej takich naprawde kumatych ludzi na tym forum pozdro i tak trzymaj !!!!!!!
Dzięki za kopmlement. (osoby które bywają na stopklatce, mogą mnie posądzić o plagiat innegej wypowiedzi bo jest tam taka bardzo podobna, ale tą wypowie pisałem ja i chciałem ja pokazać tez an filmwebie)
A tam plagait od razu jestes kumatym facetem i to widać od razu nie przjmuj sie jakimiś głupotami pozdro!!!!
Nie zapominajmy, że Spider-Many to infantyle knoty dla dzieci, więc nie zdziwiłbym się, gdyby do akcji wkroczyła ciocia May i przy pomocy laski pomogła załatwić Venoma:P
Spider-man 1 i 2 sąbardzo dobrymi filmami, które normalne dziecko nie zrozumię. N.p mój brat nie rozumie wielu filmów ale ogląda je tylko dla efektów specjalnych i ciekawej akcji. A spider-man to film dla wszystkich, którzy umieją czytać (w przypadku krajów nieanglojęzycznych) i ludzi którzy lubią filmy s-f i akcję. Chociaż małe dzieci nie zrozumieją przesłania i strony emocjonalnej filmu. Mi się spider-man 2 bardzo podobał, jedynka była gorsza ale i tak jest dobra. Z tego że nie podoba ci się spider-man można wywnioskować że nie jesteś dojżały emocjonaknie lub poprostu nie lubisz filmów akcji (tego nie wiem bo nie dbasz o swój blog, nie masz ulubionych filmów). A ten tekst że ciocia May przy pomocy laski będzie biła Venoma to jeszcze jeden dowód że jesteś głupi.
Na filmwebie od czasu do czasu piszę komentarze, to wszystko, nie tracę czasu na prowadzenie tu bloga i dodawanie filmów do ulubionych. Lubię inteligentne kino, a Spider-Many z ich pseudogłębią i wysilonymi dylematami głównego bohatera są zwyczajnie nudne, nawet jeśli mają widowiskowe sceny akcji.
Głupi to Ty chyba jesteś, skoro nie rozumiesz sarkazmu (wiesz w ogóle co to znaczy?).
Ciekaw jestem jakie jest to twoje inteligentne kino? Myślisz zę jesteś bardzo mądry bo wieszco to znaczy sarkazm? Jak dla mnie to ty jesteśbardziej żałosny niż mądry.
jak dla mnie to chociazby zielona mila jest ambitnym filmem albo batman ktory moze bardziej pasuje tutaj stylowo (choc nie twierdze ze jest to niewiadomo co) pozdro :)
Ciekaw jestem jakie jest to twoje inteligentne kino? Myślisz zę jesteś bardzo mądry bo wieszco to znaczy sarkazm? Jak dla mnie to ty jesteśbardziej żałosny niż mądry.
sorry, coś się dzieje z serwerem i nie chcą się czasami wypowiedzi wysłać, a póżniej okazuje się że jest ich kilka.
A ja osobiście wolałbym mniej gmatwania !! Czterech przeciwników ??? Nie wiem jak nasz spidey sobie poradzi, no ale może chodzi o to że sobie nie poradzi !! No ale chyba Raimi nie uśmierciłby swojego bohatera, to chyba nie w jego stylu. Ale jak to się mówi "pożyjemy zobaczymy", co nam los przyniesie.
Jak myślicie w spider manie będzie Vulture czy Lizard czy moze ktoś inny? Ja muslę zę to bedzie lizard. Czy uaważacie że dobrze zrobił Sam Raimi zmieniając Gren Goblina wHobo Goblina. Ja uwarzam że to najlepszy ruch jaki mógł wykonać w związku z Harrym Osbornem. Gren Goblin wyglądał w jedynce bardzo głupio i tandetnie. a szczegulnie ta maska. Mam pytanie do tych co czytali komiks, na wszystkich zdięciach jakie znalazłem w internecie Vulture ma tylko skrzydła, to u co chodzi z tą uprzężą anty grawitacyjną.
Wiesz w sumie to Green Goblin i Hobo Goblin to raczej dwi różne postaci. Fakt Green wyglądał dość tandetnie (głównie strój kosmity a'la '70) ale zmiana Harrego na Hobo Goblina to już trochę nagięcie faktów. Co nie znaczy że miło by było zobaczyć innego goblina( lepiej by było jak by to był Demo Goblin ale to taka moja fantazja:P).
Wiesz nie mam pojęcia o co chodzi z tą uprzężą. Może to sie po prostu do latania odnosi bo jakbś sobie sam zmotował skrzydła to do latanie pewnie trzeba sie nacharować.
Notabene Vulture to powinien byc przedstawiony jako staruszek bo w pełni groźnym przeciwnikiem był zyskując młodość przez jakiś urządenie (w serialu wyssał z Connorsa, w komiksie to nawet z Petera - efekt czasowy tylko).
Ale i tak wiadomo że Raimi może ciut pozmieniać bo upchnąć tyle wątków w filmie to potrzebowałby kilku dobrych godzin. Byleby się kupy trzymało - to jest ważne.
Kogo bym chciał widzieć? Vulture, Lizard?
Nieeee skąd...naturalnie że....CARNAGE!!!!
o troche przesadzili z tymi złymi charakterami ... w Spiderman 1 jedna postac do pokonania , spider 2 jedna postać , spider 4 cztery postacie O_o , sam venom by wystarczył. a czy s3 bedzie trwac 3 godziny jakoś wątpie
Arrrgh! Stało się! Uciekinierzy z przedszkola przejeli Filmweb.
Po pierwsze - całkowicie zgadzam się z Mierzwiakiem. Głównym targetem (trudne słowo) takich filmów jak 'Spiderman' jest gówniażeria w wieku od mniej więcej 12 do 18 lat (potem człowiek mądrzeje i wydaje pieniądze na lepsze produkcje co w porównaniu z 'spiderem' nie jest trudne).
Do 'Venom14' (oryginalny nick, nie ma co) Warto przemyśleć swoją wypowiedź zanim się ją poprostu wyśle na stronę. Od razu wiedziałem w jakim wieku była osoba która to pisała.
Czy spidery są dobrymi filmami? Od strony technicznej - napewno tak, ale cała reszta leży. Jak w dowcipie o kozach co wcinają taśmę filmową; jedna mówi "Książka była lepsza". Tak samo jest tutaj. Fabuła filmów opiera się na założeniu "frajer zgarnia wszystko" a małolaty to kupują.
Gdzie tu przesłanie? Już w filmie "Piła" łatwiej je zaóważyć.
Że niby jak się komuś ten film nie podobał to jest niedojrzały i nie zna się na filmach akcji? Brawo! Nagroda w kategorii "Debil(izm) miesiąca" wędruje do ciebie, dziecko.
Akcja to jest - dla przykładu w "Transporter". Spider to bardziej kategoria "mlodzieżowe" (nie obrażając młodzieży)
A w dodatku nie masz za grosz poczucia humoru (tekst o cioci May) więc to dowód, że jesteś tępy.
Do 'Angelus17' gratuluję kultury osobistej, i to już nie pierwszy chyba raz jak mi się zdaje. Świnie z obory już wyprowadzone?
"Gdzie tu przesłanie? Już w filmie "Piła" łatwiej je zaóważyć."
To jest zwykły film sajensfikszyn o superhero, to nie jest "Requiem For A Dream" czy "Fight Club" Tylko typowe kino rozrywkowe akcji. Nie ma się co doszukiwać jakiegoś przesłania.
"Akcja to jest - dla przykładu w "Transporter""
Transporter?? Przecież to jest dopiero kiczowaty film. A Akcji mało widac w niektórych momentach bo kamera (jak zawsze w takich filmach) pokazuje to co nie trzeba.
"Nagroda w kategorii "Debil(izm) miesiąca" wędruje do ciebie, dziecko."
Tym sposobem okazujesz swoją niedojrzałosć.
1. "Tansporter" - to było dla przykładu.
2. Oceniłem jego wypowiedż więc moja dojrzałość nie ma tu nic do rzeczy. A jeśli juz ktoś musi wiedzieć to między jego a moją
"dojrzałością" jest niemal 11 lat. Tym okazałem swoje zdolności matematyczne...
Koniec taniego filozofowania?
Ambrose nie obrażając tu nikogo,jeśli dobrze licze to masz niemal 25latek,(Venom14+różnica Waszej dojrzałości 11=25),więc co Ty tak dojrzale myślący człowiek robisz na stronie Spider-mana,skoro to taki"młodzieżowy",bez przesłania film,cytuje twoje słowa"Fabuła filmów opiera się na założeniu "frajer zgarnia wszystko" a małolaty to kupują."Przecież wywodząc sie tu i wdając w dyskusje sam/a zaczynasz po części jak to nazwałeś/aś tanio filozofowac.Lecz jesteś tu,więc chyba coś cie "urzekło" w tym filmie,bo chyba nie traciłbyś/abys czasu na czytywanie wypowiedzi ludzi odwiedzających tą stronke,których pozdrawiam:)
„Oceniłem jego wypowiedź więc moja dojrzałość nie ma tu nic do rzeczy.”
porównując z poprzednią wypowiedzią
„Do 'Venom14' (oryginalny nick, nie ma co) Warto przemyśleć swoją wypowiedź zanim się ją poprostu wyśle na stronę. Od razu wiedziałem w jakim wieku była osoba która to pisała.”
to chyba jednak oceniasz jego wypowiedź po wieku, który dla Ciebie jest wyznacznikiem dojrzałości
I co ma tu do rzeczy oryginalność/nieoryginalność nicku. Się chciałeś najzwyczajniej uczepić.
Dalej
„A jeśli juz ktoś musi wiedzieć to między jego a moją
"dojrzałością" jest niemal 11 lat. Tym okazałem swoje zdolności matematyczne...”
a jaki mamy dowód że masz tą zdolność. Daty urodzin nam nie podałeś. Może tak naprawdę masz np. niemal :P 28 lat tak więc byłoby między Wami niemal :P 14 lat różnicy. Ale co prawda to prawda, jesteś na forum ale po co? Żeby obrażać innych.
Krótko:
Twoje zdanie o SpiderManie – szmira
Moje zdanie o SpiderManie – rewelacja, o nie bo 10/10 nie dam, ale film całkiem udany, podobał mi się
Twoje zdanie – szanuję, masz do niego prawo
Moje zdanie – się dla Ciebie może liczy bo nie zaliczam się do przedziału wiekowego 12 do 18 lat, tylko że ja nie mam nikogo poniżej 19 roku życia za gównarzerię. Za gówniarzy to mam poszczególne jednostki i to nie zależy od wieku.
„Akcja to jest - dla przykładu w "Transporter". Spider to bardziej kategoria "mlodzieżowe" (nie obrażając młodzieży)”
Nie obrażając młodzieży?
A to co, jak nie obraza? Cytuję:
„Głównym targetem (trudne słowo) takich filmów jak 'Spiderman' jest gówniażeria w wieku od mniej więcej 12 do 18 lat”
No chyba, że przedział 12 do 18 lat to dla Ciebie nie jest młodzież.
Tak czy siak to wedłług Ciebie osoby od 12 do 18 roku życia to gównarzeria. A Ty co o Sobie myślisz jak patrzysz wstecz na te lata Swojego życia. Czy już z tego wyrosłeś.
Podkreślam ja tylko poszczególne jednostki uważam za gównrzerię i wiek tu nie gram dla mnie żadnej roli.
Wiedziałem, że będzie dym... ale co tam.
1. Winny jestem wyjaśnienie i tu biję się w pierś, przesadziłem z tą liczbą lat (rocznik 84 - ale i tak mi wypomną) oto co się dzieje jak się siedzi do późna i śpi po 3 godziny... czego się wtedy spodziewać po człowieku. Co do nicka to mnie nie zdziwił głównie dlatego, że ktoś młody się wypowiada na temat tego filmu w samych superlatywach.
2. Skończmy z tym obcenianiem dojrzałości
3. Bardzo rzadko obrażam innych, zwykle sami się kompromitują...
4. Po co włażę na to forum? A co? Mam udawać, że taki film nie istnieje byle tylko nie obrazić czyichś uczuć do niego? Śmieszne.
5. Nie uważam, że spider jest szmirą poprostu są pewne granice których nie jestem w stanie zaakceptować (ostatnie 15 minut "spiderman 2")
6. Nie obraziłem "młodzieży". Nie wierzysz? To znajdź mi choć fragment gdzie piszę o niej źle. Za "Gówniażerię" nawet nie warto zarzucać focha... chyba, że ktoś duchowoi umysłowo się czuje członkiem tej grupy.
Do wera086 - rzeczywiście, przyznaję film mnie "urzekł" - tym, że go jeszcze nawet montażyści nie widzieli (tym bardziej ja) ROTFL
haha,ale poczucie humoru to Ty masz.Masz racje,filmu jeszcze nie było,ale myślałam,że to zrozumiałe,że chodziło raczej o poprzednie części,które montażyści( i oczywiście Ty) zdążyli zobaczyc.Ale cóz widac nie wszyscy rozumieją(albo udają).Mniejsza o to.To może wypadało by odwiedzic strony filmu,które ujrzały już światło dzienne,nie było by nieporozumień(no chyba,że ktoś lubi robic "dym" ,żeby było ciekawie)Ale to forum,gdzie każdy może wyrażac swoje zdanie i opinie,choc czasem można sie zastanowic dwa razy nim zacznie sie kogoś obrażac(chocby używając słowa gównażeria,a duchowe czy umysłowe poczuwanie sie,co wg Ciebie zalicza ludzi do tej grupy nie jest tu żadnym usprawiedliwieniem,więc nie dziw sie,że Twoje wypowiedzi wprowadzają taki zamęt,czy też poruszenie,czy jak to nazwiesz.
Żałosny jesteś z tymi swoimi wypowiedziami. Właśnie ty pokazyjesz że jesteś nie dojżały, oceniając mnie po wieku. Świadectwem mojej dojżałości powinny byś moje wypoowiedzi. Więc mam pytanie do jakiejś neutralnej osoby, czy pomoich wypowiedziach widac ze jestem czternastolatkie, lub czy moje wypowiedzi są głupie?
Ja się przynajmniej przyznałem ze mam czternaście lat, a ty będziesz na siłę robił z siębię jakiegoś dorosłego i dojrzałego znawcę filmów. Zauwarzyłęm ze w wiekszości wypowiedzi piszesz o tym ze film podoba się dzieciom i jest dla dzieci. Film podoba sie dziecią bo sa efekty specjalne. Fiom właśnie dlatego zarabia duz pieniądze, dzieci oglądaja film dla efektów a dorośli bo film jest dobry ma ciekawą fabyłe i dla innych aspektów tego filmu (dla efektów specjalnych też), tylko ze dzieci nie rozumieją za bardzo filmu.
wdlug mnie jezeli ma byc jakas "ukryta-dodatkowa postac" to nia bedzie lizard ktoory byl juz widoczny w 2 czesci na uczelni...jako profesor uczacy petera ... nie mial reki...oczywisciep oczekamy zobaczymy bo moze wyjsc taka jak z gambitem w x3:D...ktory mialbyc a go nie bylo:D
Z tego co wyczytałem na innych stronach to najczęściej typowanym czwartym wrogiem są:
1. Lizard
2. Vulture
3. Carnage
4. Symbiot Spider-mana (nie wiem o nim za duzo ale jest typowany na oficjalnej polskiej stronie spider-mana)
5. Scorpion
6. Octopus II
7. RhiUstawiłem ich w takiej kolejności w jakiej są typowani.
No nie widać było że masz 14 lat jak miałeś nick Lord Błażej jeśli pamiętam dobrze posta w którym napisałeś że go zmieniłeś
Najpewniejszy jest raczej Lizard. Jak słusznie zauwązył Baldack w poprzednich częściach pojawił sie Dr. Connors więc może obejdzie sie bez wprowadzania nowych postaci. Postać Vulture'a raczej wymuszałby stworzenie kolejnego wątku dla tej postaci ( czyli wyszedłby naprawde dłuuugi film) natomiast Carnage byłby świetny na koniec filmu ( cos żeby było ukazane że Venom pozostawia ziarno swojego symbiotu - dobra furtka na kolejną cześć:)
Lizard jest pewny, jest łatwy do zrobienia (pod niektórymi względami). Chodzi mi o to ze Tak jak Green Goblin, Spider-man, Octopus byli zrobieni przez aktorów (w scenach akcji troch pomagał komputer) to Lizard nie może być zagrany przez aktora, ponieważ aktor nie mógł by normalnie grać swojej roli z wielkim ogonem z tyłu i duzą odstającą (i napewno zmechanizowaną, żeby dobrze imitowaćruchy twarzy) maską. Aktor grający Conorsa poprost będzie grał lizarda gdy nie jesy jaszczurem tylko człowiekiem, a lizard będzie zrobiony komputerowo.
Kolejny długi post, aczkolwiek nie tak długi jak w temacie "Szkoda".
Wybaczcie. Dalej mam zły dzień, a wtedy się rozwlekam w wypowiedziach.
Do Ambrose:
"Wiedziałem, że będzie dym... ale co tam. "
hehe no widzisz
"1. Winny jestem wyjaśnienie i tu biję się w pierś, przesadziłem z tą liczbą lat (rocznik 84 - ale i tak mi wypomną) oto co się dzieje jak się siedzi do późna i śpi po 3 godziny... czego się wtedy spodziewać po człowieku. Co do nicka to mnie nie zdziwił głównie dlatego, że ktoś młody się wypowiada na temat tego filmu w samych superlatywach. "
no to się ceni jak ktoś się przyznaje do winy (zauważ że nie dałem żadnego emotikona czyli bez śmiechów, się nie nabijam) i nie wypominam, koniec waśni, mam nadzieję (be przysłów proszę, hehe)
"2. Skończmy z tym obcenianiem dojrzałości "
aj, sam zacząłeś :) ale dobra
"3. Bardzo rzadko obrażam innych, zwykle sami się kompromitują... "
hmm, jeśli chodzi o "Zagubionych" to też późno w nocy pisałem, choć czy ja się skompromitowałem, miałem co innego na myśli a Ty inaczej to zrozumiałeś, to był przykład w zawiązaniu do SpiderMan’a, może i mało udany ale godzina była póżna
"4. Po co włażę na to forum? A co? Mam udawać, że taki film nie istnieje byle tylko nie obrazić czyichś uczuć do niego? Śmieszne."
żadnymi uczuciami tego filmu nie darzę, negatywnymi tym bardziej, po prostu mi się podobał i zdaję sobie sprawę z niedociągnięć i niedorzeczności niektórych sytuacji ale to tylko film. Film na podstawie komiksu, który łatwo nie jest przenieść na ekran. Vide inne nieudane ekranizacje.
A może ja jestem przewrażliwiony. Znam człowieka, który oglądał StarWars Ep.1. w kinie i mu się nie podobał, ja z kolei ten film kiedyś broniłem, sentyment ot co.
No ale dziś to na odwrót, ja narzekam a on go broni. Hmm i bądź tu mądry. Komu dogodzisz? Wszystkim na pewno nie.
"5. Nie uważam, że spider jest szmirą poprostu są pewne granice których nie jestem w stanie zaakceptować (ostatnie 15 minut "spiderman 2")""
a trzeba było tak od razu, o co chodzi i dlaczego, no ale dobra, o tym też wyżej już napisałem
"6. Nie obraziłem "młodzieży". Nie wierzysz? To znajdź mi choć fragment gdzie piszę o niej źle. Za "Gówniażerię" nawet nie warto zarzucać focha... chyba, że ktoś duchowoi umysłowo się czuje członkiem tej grupy."
ja się czasem tylko młody czuję, takie życie, bo na codzień staro. Więc to że bronię, to nie jest zaraz foch.
Może swoich młodszych ziomków (siostra,brat,kuzyn,etc.) nie broniłbyś. Czy to znaczy że jestem członkiem grupy, nie wiem. Nie mam poniżej 19 lat. Co też nie świadczy o tym że nie należę.
Za siostry i braci to tu ich nie mam (kojarzyłoby się z dziećmi kwiatów), po prostu jestem jednym z forumowiczów tak jak oni. Należy się żeby zdanie społeczności szanować, niezależnie od wieku. Pojechać każdemu też można tylko po co?
"Do wera086 - rzeczywiście, przyznaję film mnie "urzekł" - tym, że go jeszcze nawet montażyści nie widzieli (tym bardziej ja) ROTFL"
no dobra ale jedziesz po filmie którego jeszcze niema. A nóż się im uda. Zobaczymy, wtedy będziemy narzekać/zachwalać.
Teraz może się nam nie podobać obsada, planowana fabuła, etc.
A zresztą wszystko może się nam nie podobać, tylko bez brzydkiego nazywania ;) tym co się podoba. Trzeba po prostu takiego podejść żeby go przekonać ;) do swojego zdania.
A skąd wiedziałeś że będzie dym.
Więc jak? Topór wojenny zakopany/wyrzucony? Fajka pokoju wypalona?
Hough ?
No to pokuj, ale film ci się podobał czy nie, bo w końcu nie wiem. Ale wkońcu to ty sam zaczołeś z tym ocenianiem dojżałści i tą cała awanturą.
No to pokuj, ale film ci się podobał czy nie, bo w końcu nie wiem. Ale wkońcu to ty sam zaczołeś z tym ocenianiem dojżałści i tą cała awanturą.
wlasnie cos mi sie skojarzyulo i nie jestem pewien
kiedys slyszalem cos o jakims niebieskim spidermanie cos chyba ze sie przemienia w znacznie silniejszego moze mi to ktos rozpisac??:D
A nie chodzi Ci o Scarlet Spiderman'a.
No chyba że naprowadzisz na jakiś trop.
Ogólnie to trochę dawno ostatnie komiksy czytałem. Więc to może coś nowego.
Spider-mana na pewno nie uśmiercą. Ma faktycznie do pokonania mocnych przeciwników. Tym samym możemy się spodziewać jakiejś niespodzianki w scenariuszu. Np. grałem w gre Spider-man i się okazało, że Venom przeszedł na strone Spider-mana. Takie niespodzianki mogą nas zawitać.
Miałem nadzieję ż epod koniec zwiastunu pojawi się czwarty wróg. Szkoda, ale przynajmnie mamy pierwszy zdięcie sandmana (rewelacyjnie wygląda), zawiodłem się na gobinie, ma jakiś dziwny czarny strój bez żadnego pancarza, na jednym ujęciu widać że nie ma nawet maski, lotnia jest ok. Scena w której Hob Goblin udeża w ścianę i Spidey (bez stroju, tylko w płaszczu) odskakuję, jest strasznie kiczoawata. Nawt gdyby zwaistun był bardzo słaby to i tak nie ma co narzekać bo żadko sie zdaza żeby teser pojawiał się tyle przed premierą.
Ale ogułem teser ok, chociaż czekam na prawdziwy teser z większą ilością scenek bo chociaż trwa 1.5 minuty to 0.5 minuty to taka nimacja.
Bez maski?? Może Spider mu ją ściągnął podczas walki, albo Harry pokazał z kim będzie walczyć. A może po prostu zrobiono scene na potrzebe zwiastuna\tesera :)
Zapraszam na bloga. Znasz się na komiksach, więc przyda mi sie twoja pomoc.
Pozdrawiam.
Chyba jednak zerwał mu maską bbo w innum ujęci ma maskę, co prawda dziwną i nie zakrywają całej twarzy ale jest.
Jaki ja przewidujący jestem, jednak SPOILER
SPOILER
SPOILER
Harry nawruci się i pomoze spider-manowi i przez to zginie