Najgłupszy film od Marvela !!! Spiderman strzelający sieciami które wydobywają mu się wprost z nadgarstka i całe tony nieścisłości DNO !
Wiesz że z czasem Peter zmutował i sieci NAPRAWDĘ wydobywały się z gruczołów na jego nadgarstkach? Być może nie było to od razu, jak na tym filmie. Jednak twórcy zechcieli pójść na skróty i nie robić historii z siecio-splotami. Przeszli na sam koniec ;).
he ? jak został zmutowany to tylko dostał ten "pajęczy zmysł" i zdolność chodzenia po ścianach a "sieć" sam wymyślił :) zrobił jakieś gówno umocowane do nadgarstka ...
I w tym filmie właśnie mi się to nie podoba
Tak jak napisałem: z początku faktycznie posługiwał się sieco-splotami, czyli wspomnianymi przez ciebie urządzeniami do tworzenia sztucznej pajęczyny. Jednakże im dalej w głąb komiksów, gdzieś tak około 2004 roku, Peter zaczął mutować. Najpierw przeobraził się w ogromniastego pająka, a kiedy wrócił do formy ludzkiej, mógł puszczać sieć "naturalnie" bez pomocy siecio-splotów ;).
Mutacja która nastąpiła po ugryzieniu pająka, ta po której stał się Spider-manem, nie była ostatnią.
Obecnie, komiksowy Peter nie korzysta ze "wspomagaczy" i jest prawdziwym człowiekiem-pająkiem. Nie wiem jak w serii Ultimate, bo na niej się nie znam.
"Obecnie, komiksowy Peter nie korzysta ze "wspomagaczy" i jest prawdziwym człowiekiem-pająkiem. "
Nieprawda. Przecież po One More Day Peter znów musi korzystać z sieciosplotów, bo Mephisto cofnął mnóstwo wydarzeń z życia Parkera. Peter stracił wszystkie te nowe moce, które nabył w czasie następnych mutacji. Chyba że coś się zmieniło, bo od całkiem dawna przestałem czytać komiksy o Spider-Manie (m.in. przez wspomniany event One More Day).
Tego nie wiedziałem. Wiedziałem jedynie że Mephisto sprawił, że każdy zapomniał prawdziwej tożsamości Spider-mana (wydarzenia z Civil War).
Tak jak wyżej napisano Spider-Man powrócił do sieciosplotów po OMD.
W świecie Ultimate, Peter nie żyje - przez całą karierę używał jedynie siecioplotów. Jego żenski klon - Spider-Woman wystrzeliwuje sieć z palców, co Parker nazwał obrzydliwym :D
Jego następca - 13-letni Miles Morales także nie potrafi wytwarzać sieci, a nawet nie korzysta z siecioplotów (nie umie ich skonstruować jak na dzieciaka przystało) i patroluje ulice przez przeskakiwanie budynków (inna sprawa, że moce jak niewidzialność, jad paraliżujący wynagradzają mu te braki). Być może wkrótce otrzyma swoją parę urządzeń od Petera z głównego świata w serii Spider-men.
Zmarł rok temu. Najlepiej, jeśli sam się z tym zaznajomisz.
Historia "Śmierć Spider-Mana" - Ultimate Comics Spider-Man (numery 155-160)
Pogrzeb - Ultimate Fallout numer 1
Pojawienie się nowego SM - Ultimate Fallout numer 4
Jego przygody - Ultimate Comics Spider-Man v2
Możesz znaleźć te komiksy w języku polskich, wpisując "tymektransl" do wyszukiwarki (UCSM jest aktualnie przetłumaczony do 5 zeszytu, w US wyszło już 12).
No i Bendis rysuje jeszcze miniserię Spider-men (aktualnie 3 z 5 wydanych numerów), w której Peter z głównego świata trafia do Ultimate, poznaje Milesa, oraz los jego odpowiednika. Komiks będzię miał pewien wpływ na UCSM v2, więc wypadałoby znać. Ale to tylko po angielsku.
Jak będę miał czas to... Najprawdopodobniej i tak nie przeczytam ^^. Ale dzięki za informację ;). Jak dla mnie świat Ultimate "padł z kretesem". Poważnie? Spider-man bez Peter'a Parker'a? A Iron Man'em to pewnie Rhodney zostanie! (tak, wiem że kiedyś nim już był, ale chcąc nie chcąc, było to chwilowe)
Czasem żałuję, że nie czytam komiksów, bo tam dużo fajnych histori jest i można się dowiedzieć więcej o bohaterach. Ale potem przypominam sobie, że nie mam na to czasu, ani kasy.