Split

2016
7,3 199 tys. ocen
7,3 10 1 198670
6,1 55 krytyków
Split
powrót do forum filmu Split

Po oświeceniu mnie w innych wątkach co do zakończenia filmu i roli Bruce'a Willisa oraz powiązaniem go z filmem Niezniszczalny wpadłem na pomysł, że to nie musi być jedyny follow-up. Jako, że zawsze fascynował mnie jakikolwiek dobór czegoś konkretnego, a nie innego, dlatego od razu wpadłem na pomysł skąd AKURAT 23 osobowości? Być może jest to dosyć naciągane, ale liczba 23 jawi się jako przynosząca pech lub szczęście oraz powiązana jest z dziwnymi zdarzeniami. Więcej o tym można przeczytać tutaj: http://www.magia.gildia.pl/artykuly/kontrkultura/liczba_23 Wiem, że dla niektórych może to się jawić jako coś absurdalnego jak istnienie Iluminatów czy coś tego pokroju :D. Dążę do tego, że Liczba 23 jest również tematem filmu The Number 23, swoją drogą też thriller psychologiczny, w którym o ile dobrze pamiętam główny bohater też miał zaburzenie świadomości (sam napisał książkę, która była jego problemem od początku filmu). Jak Wy myślicie? Ktoś może pamięta dobrze tamten film i potrafi coś powiązać?

stysiex14

Nash miał obsesje na punkcie liczby 23 a co ciekawe ta liczba towarzyszy mi przez całe życie i tez przez to trochę o niej więcej wiem