Spokojne życie

Una Vita Tranquilla
2010
6,1 517  ocen
6,1 10 1 517
Spokojne życie
powrót do forum filmu Spokojne życie

niestety nie obyło się bez stereotypu Polaka złodzieja kelnera:/ na minus

ocenił(a) film na 8
montana83

I wypowiedział to NIEMIEC czyli wiemy kogo wiecznie to boli, produkcja też to potwierdza...
Krowa co dużo Ryczy daje mało mleka Niestety w UE MY są Mali a oni Duzi ale ANGELa z Aniołem mi się nie kojarzy a wam ? Z płcią p.ę.n.ą też nie zatem trzeba dużo ryczeć skoro mleka Brak.

montana83

gdzie obejrzec?

ocenił(a) film na 7
montana83

Ależ my jesteśmy czuli na swoim własnym punkcie. To było jedno krótkie zdanie, które zapewne zauważyli jedynie Polacy. Ciekawe, czy ktokolwiek we Włoszech napisał o tym filmie, że ukazuje synonim Włocha-bandyty. Wątpię. Wiem natomiast, że jako nacja zasłużyliśmy sobie na opinię, jaką mają o nas w Europie. Synonim Polaka - podpitego, niedomytego cwaniaczka i złodziejaszka w Europie Zachodniej funkcjonował przez wiele lat. Dopiero fala emigracji po wejściu Polski do Unii nieco go zmieniła, bo wyjechało wielu ludzi wykształconych (nie tylko akademicko, ale także technicznie i zawodowo), którzy pokazali wysokie standardy wykonywanej pracy. Jednak, szczególnie w Niemczech, Polacy nie mają zbyt wysokich notowań i nie wynika to z faktu, że pani Merkel nas nie lubi, ale z naszego zachowania w jej kraju

ocenił(a) film na 8
pkb_pl

Dokładnie ja tam się nie przejmuje i w ogóle mnie to nie bolało a na pewno nie do tego stopnia żeby zaniżać przez to ocenę ;)

montana83

Proponuję obejrzeć monolog Nortona w filmie "25 godzina" - tam pocisnął niemal wszystkim, ale o Polakach nie było ani słowa.
[Tak,wiem, że po latach, ale trudno].

ocenił(a) film na 5
montana83

Małość, wszędzie polskie kompleksy i małość.