Dla was czymś niewłaściwym może być tzw. sponsoring. Kobieta oddaje swoje ciało.
Czy dla mnie ateisty oburzająca, czy wręcz obrzydliwa może być na przykład spowiedź w kościele? Tu człowiek opowiada o swoich najintymniejszych sprawach niepewnemu seksualnie, dziwakowi noszącemu sukienki...
Jak widzicie wszystko jest względne.. Nie powinniście osądzać innych tylko zająć się swoimi sprawami. Pozdrawiam.
Ja nie krytykuje tych kobiet, o ile to jest ich świadomy wybór. Ich życie, ich poszanowanie własnej wartości itp. Ale chyba nie powiesz, że sponsoring jest czymś normalnym? I proszę wytłumacz mi co miało na celu porównanie seksu za pieniądze do spowiedzi, bo ja nie wiem naprawdę co ma jedno do drugiego ;)
również pozdrawiam.
Też nie wiem. Na takiej zasadzie można stwierdzić, że wszystko jest takie jak wszystko. Zero logiki jakiejkolwiek i możliwości dyskusji na jakikolwiek temat.
Ot, moralność lewaka. Zero godności o honorze nie wspomnę. Rozumiem, że będziesz sumy z córki-dziwki ?
Jasne że będzie nawet sam skorzysta z jej usług. Moralność lewacka polega na tym, że wszystko jest w porządku dopóki nie dotyczy to "mnie" ale niestety dotąd ich wyobraźnia już nie sięga.
Kościół w dzisiejszym wydaniu ma w sobie bardzo wiele patologii, obłudy, ale to jedyne z czym mogę się zgodzić. Usprawiedliwianie sponsoringu to żenada. Był taki film "Walka o ogień", były tam sceny ukazujące, że wsród ludzi pierwiotnych narodziło się pierwotne uczucie, które dziś nazywamy miłością. Wydawało mi się, że od tego czasu człowiek ewoluował w kierunku takich wartości i nie ma to nic wspólnego z religią. Jeśli teraz mamy ewoluować w kierunku sponsoringu i seksu grupowego, to historia zatoczy koło. Mam nadzieje, że tak nie będzie, bo bardziej wierzę w teorię ewolucji i instnkt samozachowawczy człowieka.