Ten film można opisać w kilku epitetach: przewidywalny, żałosny, kompletnie nieprzemyślany. Nie ma w nim nic co mogłabym pochwalić (chociaż samochód Seagala jest całkiem ładny :D). Akcja usypiająca, wszechmogący bohater potrafi pokonać każdą ilość przeciwników samym mrugnięciem oka a o dialogach wolę się nawet nie wypowiadać.
Dałam 2/10...tak teraz się zastanawiając to chyba za dużo. Co Wy widzicie dobrego w tym filmie??!!
walki strzelaniny pościg samochodowy i ogulnie to co ma być w pożądnym wilmie akcji co do djalogów to mi one nie przeszkadzały film jest jednym z lebszych filmów z tym panem wogule w jego karjeże
Jeżeli to jest jeden z lepszych filmów w jego karierze to naprawdę współczuję reszty twórczości :P.
No tak jeżeli rzeczywiście nie masz pojęcia/nie lubisz kina akcji, to pozostałe filmy Seagala możesz sobie spoojnie darować.
Zastanawia mnie natomiast czego oczekujesz po filmie z gatunku "łatwej rozrywki" jak ja to nazywam. Zawiłej fabuły, rozważań filozoficznych? No wybacz ale to jest kino akcji, a nie ambitny dramat. Co za tym idzie film nie musi być przemyślany i realistyczny. To że Seagal rozwala kilku gości to norma.
1. Z racji wyszkolenia w sztukach walki.
2. Z racji konwencji samego filmu. Van Damme, Snipes i inni aktorzy z tego gatunku produkcji także kręcą filmy w ten deseń (sam jeden na stu kolesi). Poza tym spójrz na Szklane Pułapki! Willis jest nie do zabicia!
Jeśli nie zdawałaś sobie sprawy z tego jak powstają takie filmy to chyba masz niewiele lat. Powtarzam, film nie jest i co więcej nie aspiruje do miana dobrego ambitnego kina. To czysta rozrywka i swoje zadanie spełnia.
Mam nadzieję, że teraz będziesz w stanie rozróżnić kino akcji od innych gatunków.
Pozdrawiam!
Racja jak kotoś oczekuje od Seagala ambitnego kina to niech wie że takiego nie znajdzie i niech odłoży jego filmy na bok i bejży co inego to. To są filmy które mają być proste i przyjemne w odbioże a nie dostarczać przemyśleń bóg jeden wie o czym
SLU
Po pierwsze, to że wyrażam negatywną opinię na temat tego filmu nie oznacza na pewno, że nie mam pojęcia/nie lubię kina akcji a tym bardziej nie świadczy o moim wieku. Lubię DOBRE kino a nie kiczowate. Po drugie, po czym wnioskujesz, że nie rozróżniam kina akcji od innych gatunków??
Oczywiście tak jak powiedziałeś, film nie musi być przemyślany i realistyczny, kwestia w tym, że żaden nie musi być taki, niezależnie czy jest to przygodowy, dramat, komedia czy cokolwiek innego. Dlatego dzielimy filmy na dobre i złe :).
"Sprawiedliwość ulicy" zdecydowanie należy do tych złych :]. Bez problemu potrafiłabym wymieć szereg dobrych filmów kina akcji, dla przykładu: "Szybcy i Wściekli", "60 Sekund", "Adrenalina", "Transporter" itd; itd.
No ale, są gusta i guściki :].
Pozdrawiam!
Owszem w każdym gatunku są perełki które potrafią zadowolić wszystkich na raz, ale to są pojedyńcze tytuły .Pozatym jak uważasz że to jest kiepski film to włoncz sobie ,,terroryste'' , ,,czernego świta'' , ,,najemnika'' i ,,czas zemsty'' na deser naprawde polecam i życze miłego seansu .Pozatym filmy które wymieniłaś to są filmy kinowe a sprawiedliwość ulicy to film na rynek DVD to dwa rodzaje (a raczej dwie grupy) filmów się od siebie rużnią .Inną sprawą jest to że wole stare kino akcji lub w starym stylu z lat 70,80,90 najlepiej chodź tymi nowoczesnymi nie pogardze ale poprostu te nowoczesne to dla mnie nie to samo
No ta odpowiedź mnie tylko utwierdza w przekonaniu, że ten film może podobać się wyłącznie ludziom o bardzo niskim poziomie inteligencji.
tak jest ! jak ktoś ogląda filmy mniej ambitne to debil a ten kto ogląda kino ambitne jest niezwykle mądry i inteligętny, to miałaś na myśli pisząc to co napisałaś ? ludzi poznaje się po czynach anie po tym jakie ogląda filmy czy słucha muzyki
No faktycznie, za uogólnienie przepraszam, mogłam się odnieść do jednej konkretnej osoby, mianowicie kogoś kto się podpisuje "batman" a jego żałosny "czyn" (patrz: komentarz) nie pozostawia cienia wątpliwości co do jego kondycji intelektualnej :].
ja jako chłopak uważam że do dziewczyn się nie należy tak zwracać(i w ogóle do nikogo ) ale nasz szanowny kolego pewnie wyszedł z buszu więc co się dziwisz że tak traktuje płeć przeciwną
Urban justice to film akcji(mordobicie jak wiekszosc filmow ze stevenem),tutaj nie znajdziesz znakomitej fabuly bo jest to film sensacyjny.Wydaje mi sie,ze malo ogladasz filmow tego typu i masz mala wiedze o nich,obejrz sobie film z van dammem,chuckiem norrisem czy stallonem w ktorejs z odslon rambo:)Raczej jest tak,ze aktor grajacy glowna role w filmach akcji gdzie jest najwiecej mordobicie jest niepokonany.Jesli spodziewasz sie filmu akcji w ktorym sa swietne dialogi to niestety to nie bedzie film takiego typu.A wracajac do akcji to nie jest usypiajaca,duzo sie w urban justice dzieje,steven potrafi zagrac role twardego kolesia ktory wszystkich rozwala bo tez z tego on wyslynal:)radze ci przejsc na inny gatunek filmu w ktorym jestes bardziej obyta,wtedy moze bedziesz umiala choc troszke ocenic film.A co do caloksztaltu filmu to dam 8-10(film akcji jak najbardziej,czeste walki)POLECAM
MASZ RACJĘ SAM STEVEN ZAPOWIADAŁ ŻE TO BĘZ FILM WŁAŚNIE W TAKIM STARYM I MOIM ZDANIEM DOBRYM STYLU OBEJŻYJ STARSZE KINO AKCJI ZOBACZYSZ ŻE WE WIĘKRZOŚCI TYCH STARYCH FILMÓW JEST MNIEJ WIĘCEJ TAKI SCHEMAT
Ja pierdole, wiecie ze istnieje cos takiego jak slownik?
Jak czytam te wypowiedzi to az sie nie dziwie ze ten film sie wam podoba. Kogo obchodzi czy to film na rynek dvd czy kinowy, jest po prostu cienki, wyglada jakby zrobili go w jakims flashowym programie 'action-movie-maker' =] To juz transporter 2 wyglada przy tym ciekawie i realistycznie hah.
,,Ja pie****e, wiecie ze istnieje cos takiego jak słownik?''
nie.... pierwsze słyszę o czymś takim jak słownik . A w ogóle co to jest ten słownik i do czego służy? :)
,,Kogo obchodzi czy to film na rynek dvd czy kinowy''
może nie wiesz ale film na rynek DVD różni się znacząco od filmu kinowego także pod względem jakości a ten film to w swojej klasie jest bardzo dobry a w każdym razie lepszy niż ,,Najemnik'' , ,,Czas zemsty'' , ,,Czarny świt'' czy ,,Terrorysta'' widać że Seagal poprawia formę i wreszcie się tłucze a strzelaniny są bardziej dynamiczne i efektowne
Witam "Martek165"!
Co do słownika to naprawdę przydałby Ci się!!! :) Katastrofalne błędy ortograficzne!!! Następnym razem użyj Word-a zanim wyślesz komentarz, poprawi Ci przynajmniej tekst!!! Bez urazy :)
kurde, jak mozna wielki chlam nagrac, potem puscic na rynek dvd i zbierac pochwaly, to ja sie nie dziwie ze takie filmy caly czas powstaja =]
Ale od razu na rynek DVD idą przeważnie filmy niższej klasy nie zauważyłeś tego?
Niestety zgadzam się z założycielem/cielką tematu. Film kiepski, zastanawiam się czy amerykanom nie szkoda pieniędzy na produkcję takich "hitów".