PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=394295}

Sprawiedliwość ulicy

Urban Justice
2007
5,9 4,8 tys. ocen
5,9 10 1 4770
Sprawiedliwość ulicy
powrót do forum filmu Sprawiedliwość ulicy

Strzeżcie się wszyscy - bo film kiepski. Dla fanów kina akcji z lat osiemdziesiątych i dziewięćdziesiątych. Nic się nie zmieniło prócz brzucha Stavena, którego skrzętnie kryją szerokie płaszcze i szybki montaż. Film przewidywalny do bólu, napisany po Seagal'a, żeby mógł w ramach zemsty siać swoją rozpierduchę między pożal się Boże gangsterami, jołjoł nyga kopnij mnie w jaja i złam mi rękę łubudubu :/

A teraz, uwaga, będzie spojler - ostatnia scena:
Steven idzie w zwolnionym tempie.

Ogólnie czad...
2/10 za senyment do dawnych lat, kiedy takie coś chłonęło się na video...

ocenił(a) film na 2
GodFella

Abra kadabra, temacie pojaw się!

ocenił(a) film na 10
GodFella

skoro filmy z seagalem są przewidywalne dla większości jego przeciwników to po co wogóle je oglądają...??

ocenił(a) film na 2
eneye

Nie jestem przeciwnikiem. Film jest fajny... jak na lata dziewięćdziesiąte. Miałem nadzieję, że doda chociaż trochę głębi i oryginalności, ale to była rasowa fuszerka...

ocenił(a) film na 10
GodFella

a ja kocham te stare filmy akcji z lat 70 80 i 90 ( czyt wychowałem się na nich ) chodź te nowe też mi się podobają ale dla mnie te filmy z efektami rodem matriksa to nie to samo co np. ,,Zaginiony w akcji'' , ,,uniwersalny żołnierz'' itp . dla tego mam czacunek do stefcia że czasem nakręci film w starym dobrym stylu

ocenił(a) film na 10
martek165

Uznanie. Stare filmy akcji były że tak to ujmę "pełne akcji", teraz są pełne efektów specjalnych, linek i pierdułek zupełnie niepotrzebnych.

ocenił(a) film na 10
eneye

racja teraz to w prwie wszystykich filmach akcji jest jakieś bieganie po ścianach coraz mniej jest filmów ( niestety) gdzie aktoży sami wykonują popisy a coraz więcej takich filmów gdzie umiejętności kaskaderskich zastępowane są przez komputer

martek165

lol to sie nazywa ewolucja człowieku, nie robiliby czegoś czego ludzie by nie chcieli oglądać przecież, a jakie rekordy w liczbie widzów biją takie filmy? i zaczeło się już w latach siedemdziesiątych od Gwiezdnych Wojen i Star Treka przecież, komputer robi tylko to czego CZŁOWIEK NIE JEST W STANIE, a steven nie umie grać i dlatego jesgo filmy są kiepskie...

ocenił(a) film na 10
CyBerGH0ST

Jassssneeee aha w ,,M jak miłość'' niema strasznego klimatu tak jak np. ,,Szustym zmyśle'' więc ,,M jak miłość'' jast do d**** takie to jest mniej więcej porównanie. Wiesz ,,Sprwiedliwość ulicy'' to film akcji a nie s.f więc nie porównuj go do ,,Ster Treka'' tylko do innych filmów akcji

ocenił(a) film na 2
martek165

Miami Vice, Collateral, American Gangster, Bourne (x3) - to tylko przykłady tego, jak może wyglądać nowe i ciekawe kino akcji bez zbędnych efektów. No chyba, że ktoś woli bijatykę bez cienia pomysłu - wtedy Urban Justice jest idealny...

ocenił(a) film na 10
GodFella

chceż pez sensowną bijatyke bez cienia pomysłu obejżyj film ,, Bruce lee ostatni pojedynek " po tym czymś twoje spojżenie na filmy akcji nigdy nie będzie takie samo

ocenił(a) film na 2
martek165

Widziałem i pomysłowość w filmów z Seagal'em jakoś dzięki temu nie wzrosła w moich oczach.

ocenił(a) film na 10
GodFella

ej no wjesz ja mam takie zdanie że nie skreślam filmu za to że niejest oginalny bo gdyby orginalność była naj ważniejsza to by bylo trzeba wywalić z 75% filmów i to nie tyko te wydawne nie dawno ale i te które już są na rynku od dawien dawna więc dla mnie brak orginalności nie jest argumentem że film jest kiepski

użytkownik usunięty
martek165

"Uznanie. Stare filmy akcji były że tak to ujmę "pełne akcji", teraz są pełne efektów specjalnych, linek i pierdułek zupełnie niepotrzebnych."

@ eneye - dokładnie :/